“Lumturia qëndron në përsëritjen e vazhdueshme të kënaqësisë.”
– Arthur Schopenhauer

“Kushdo që është i lumtur, do ti bëjë të lumtur edhe të tjerët.”
– Anne Frank

“Ne madje as nuk kërkojmë lumturi, por vetëm më pak dhimbje.”
– Chalres Bukowski

“Gruaja nuk është bërë për të qenë admirimi i të gjithëve, por vetëm lumturia e njërit.”
– Edmund Burke

“Lumturia dhe absurdi janë dy bijë të së njejtës tokë. Ata janë të pandashëm.”
– Albert Camus

“Pse duhet ta ndërtojmë ne lumturinë mbi opinionet e të tjerëve, kur atë mund ta gjejmë në zemrat tona?”
– Jean-Jacques Rousseau

“Lumturia është sikur ato kështjellat e përrallave, portat e të cilave ruhen nga dragonjtë: ne duhet të luftojmë për ta pushtuar atë.”
– Alexandre Dumas

“Madje edhe në Siberi ekziston lumturi.”
– Anton Chekhov

“Synimi se njeriu duhet të jetë i lumtur, nuk është në planin e krijimi.”
– Sigmund Freud

“Lumturia gjendet edhe në veprim, e jo vetëm në posedim.”
– Napoleon Hill

“Ne të gjithë e kërkojmë lumturinë, por pa e ditur se ku mund ta gjejmë atë; njësoj sikur të dehurit që e kërkojnë shtëpinë e tyre, të cilët instiktivisht e din se e kanë një diku.”
– Voltaire

“Esenca e filozofisë është që ta bëjë njeriun të jetojë në atë mënyrë që lumturia e tij të varet sa më pak që është e mundur mbi gjërat e jashtme.”
– Epikuri

“Më të lumturit janë ata që bëjnë më së shumti për të tjerët.”
– Booker T. Washington

“Lumturia është cilësi e shpirtit… jo një funsion i rrethanave materiale të dikujt.”
– Aristotle

“Lumturia është një shprehi – kultivoje atë.”
– Elbert Hubbard

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu