“Kur kam qenë fëmijë, kur kam qenë adoleshente, librat më kanë mbrojtur nga dëshpërimi: kjo më ka bindur se kultura është vlera më e lartë.”

“Kjo është ajo që unë e konsideroj zemërgjerësi të vërtetë: kur i jepni të gjitha, dhe prap ndjeheni se kjo nuk ju ka kushtuar asgjë.”

“Të gjitha shtypjet krijojnë gjendje lufte.”

“Askush nuk është më arrogant ndaj grave, më agresiv dhe më përbuzës, se sa mashkulli që është i shqetësuar rreth burrërisë së vet.”

“Nëse jetoni mjaftueshëm gjatë, ju do ta shihni se çdo fitore kthehet në humbje.”

“Ta kapësh një mashkull është Art; ta mbash atë është detyrë.”

– Simone de Beauvoir

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu