Kur bëhet fjalë për botën e dashurisë, unë besoj fuqimisht në dy gjëra: Aty ku ka vullnet, aty ka edhe zgjidhje dhe në fund të fundit, ata gjithmonë kthehen.

Dhe mund t’ju them se kam më shumë se një arsye për të besuar kështu.

Në fund të fundit, ata gjithmonë duket se e gjejnë rrugën e tyre përsëri për në jetën tuaj ose mendjen tuaj.

Pse ata kthehen gjithmonë? Më lejoni të rifrazoj: Përse ata kthehen gjithmonë kur ju veçse keni lëvizur para?

A i shndërron ata në një specie tjetër rregulli për të mos mbajtur asnjë kontakt?

Kështu që, në vend që të gjejnë dikë tjetër, ata punojnë për të gjetur mënyra për t’u rikthyer në jetën tuaj, qoftë madje edhe vetëm për një shikim tinëzar (sepse kjo nënkupton botën për ta).

Në fund, ata kthehen gjithmonë. Është një fenomen aq i vjetër sa vetë bota. Dhe sot, ne do t’i rendisim të gjitha arsyet pse ndodh kjo!

“Arti” i të konsideruarit si diçka e sigurt

Shumica e ish të dashurëve dhe ish të dashurave që përfundimisht kthehen, kanë zotëruar “artin” e të konsideruarit juve si diçka të sigurt, që nga fillimi.

Si përmbledhje, një nga arsyet më të mëdha që ekzistojnë, në radhë të pare, dhe pse vendosin të kthehen, është sepse ata ju kanë parë si diçka të garantuar.

Me qëllim e vura fjalën art brenda thonjëzave për të theksuar anën e saj sarkastike dhe fuqinë e saj të plotë.

Por, unë jam duke filluar të mendoj se ndoshta duhet ta quaj pandemi në vend të artit, sepse shpërthimi i saj është shumë i ngjashëm me (ose ndoshta edhe tejkalon) sëmundjen e Coronavirusit.

Fazat e të konsideruarit juve si diçka të garantuar janë këto:

– Ata në mënyrë egoiste ushqehen nga dashuria juaj dhe pastaj nuk i përgjigjen dhe as nuk japin asgjë në këmbim;

– Ata pushojn së punuari për dashurinë tuaj, por vazhdojnë ta presin atë;

– Ju verbërisht jepni gjithnjë e më shumë duke menduar se diçka do të ndryshojë;

– Ata largohen kur e vërejnë se nuk angazhohesh më / si më parë.

Rezultatet e këtij “Arti” janë këto:

– Ju përfundoni me një goditje të fortë zemre duke menduar se keni bërë diçka të gabuar;

– Ju filloni të mendoni se çfarë mund të kishit bërë ndryshe;

– Ju duke shëruar e kuptoni se ata nuk ishin as të denjë për të qenë pjesë e jetës tuaj;

– Ata do të kthehen;

Theksi është mbi ta. Kthen. Prap.

Pasi e shterrojnë burimin e tyre të dashurisë së pakushtëzuar, ata papritmas e kuptojnë se është koha për t’u larguar.

Ata nuk e qajnë fare kokën se si ndjeheni ju, e lëre më të fillojnë të përpiqen për diçka, në vend se të rrin dhe të presim gjëra vetëm nga ju.

E vetmja gjë për të cilën ata mendojnë është vetëm të marrin.

Dhe pastaj, ata kthehen përsëri.

Pasi të ju lënë të zemëruar dhe të shkatërruar, ata vendosin që është koha të kthehen në burimin e tyre të dashurisë së pakushtëzuar, të sigurohen që është akomë aty, ose t’ju vërtetojë se ata kanë ndryshuar dhe nëse do t’u jepni atyre vetëm një shans, gjithçka do të jetë ndryshe pastaj!

Shfaqja e tyre nga askundi, ju lë me 100 pyetje dhe jo me një përgjigje të vetme.

Apo ndoshta përgjigja mund të gjendet në arsyen e vërtetë të kthimit të tyre?

15 arsyet pse ata kthehen gjithmonë (pasi ta kenë thyer zemrën tashmë)

 1. Ata e dinë ose (në një farë mënyre magjike) e ndjejnë që ju keni lëvizur tutje

Betohem për Zotin, nëse kjo nuk do të më kishte ndodhur disa herë, nuk do të kishte asnjë një shans që do ta besoja vetë.

Pas një ndarje të kohëve të fundit, unë mbeta e hutuar dhe me mosbesim dhe gjithçka që mund të mendoja ishte: Çfarë bëra gabim?

Në atë kohë unë nuk e kuptoja që nuk isha unë problemi, por ishte gatishmëria ime për të trajtuar gjithçka që ai më bënte.

Ditë, javë dhe muaj kaluan para se të pastrohesha përfundimisht nga prania e tij toksike dhe vendosa të filloj një kapitull të ri.

Në vend që të qaja duke i rikujtuar gjërat, vendosa të rifitoja fuqinë time, të rrija me miqtë e mi dhe të filloja përsëri të interesimin për dikë tjetër.

Ishin pikërisht ato momente, kur po qeshja me hare me një djalosh të cilin sapo e kisha takuar, kur e kuptova se më fund kisha lëvizur para dhe i kisha tejkaluar të gjitha.

Nuk mendoja më për ish-in tim (madje as në ëndrrat e mia) dhe për mua gjithçka që kishte ndodhur më parë ishte një gjë e së kaluarës.

Nja dy javë më vonë, kur po merrja dozën time të përditshme nga mediat sociale, si më shkruajti – ish-i im më shkruajti! Gjëja e parë që më erdhni ndër mend ishte:

Si dreqin po e di se kam lëvizur para (sepse sigurisht që nuk mbaj mend t’ia kem them herën e fundit që i fola)? Si nuk u shfaq ai kur isha në mes të procesit të shërimit?

Dhe meqenëse miqt e mi nuk i kanë thënë asgjë, përfundimi i vetëm logjik që ka mbetur është si vijon:

Që të dy, gratë dhe burrat, rikthehen kur në njëfarë mënyre si me magji, e kuptojnë se keni bërë hapa para.

Jam shumë e sigurt që të gjitha ekseset e kanë këtë radar psikik “të lëvizur” në sistemin e tyre. Pra, kini kujdes nga ai!

 1. Ose po e testojnë thellësinë e ujërave!

Një tjetër arsye pse ata kthehen gjithmonë është testimi i ujërave. Çfarë do të thotë kjo, saktësisht? Më lejoni ta provoj dhe ta demonstroj.

Në momentin që ish-i vendosi të largohej, me siguri nuk kishin menduar të ktheheshin te ju kurrë – ose të paktën brenda një kohe të shkurtë.

Përderisa dergjeshit në dhimbje, ata vazhduan të jetonin jetën e tyre sikur asgjë të mos kishte ndodhur. Por, jo për shumë kohë.

Ndoshta ata kishin parë ndonjë ëndërr, mbase ata ju panë fshehurazi diku në qytet (madje pa e ditur fare), ose ndoshta ata të panë të lumturuar në ndonjë fotografi në mediat sociale.

Dhe ky është momenti kur vendosin të provojnë thellësinë e ujërave. Kurioziteti është një gjë e fuqishme që mund të na detyrojë të bëjmë gjëra që nuk i kemi menduar kurrë ti bëjmë më parë.

Papritur, ata duan të dinë se çfarë po ndodh në jetën tuaj, pavarësisht nëse jeni beqarë, pavarësisht nëse jeni e lumtur apo jo.

Ata duan të dinë nëse e kanë edhe një shans për tu rikthyer.

Në shumicën e rasteve, ata nuk i provojnë këto ujëra, jo sepse ata duan të sigurohen që ju po i’a dilni mire pa ta, por sepse ata duan të sigurohen që ju ende e doni dhe e dëshironi atë.

Dhe pasi ta kenë zbuluar këtë, ata vazhdojnë ta jetojnë jetën e tyre në mënyrën më të mirë.

 1. Hamendësojnë nëse e kanë marrë vendimin e duhur ose jo

Unë mendoj se kjo arsye është më e bezdisshmja nga të gjitha.

Nuk ka asgjë më të bezdisshme në botë se sa të vendosësh të bësh diçka, vetëm për ti dhënë fund hamendësimit rreth validiteti të ndonjë vendimi që e keni marrë.

Kjo do të ishte plotësisht në rregull nëse bëhej fjalë për blerjen e çorapeve.

Pra, ju blini një palë çorape në një dyqan dhe pasi të ktheheni në shtëpi, e kuptoni se mbase nuk duhet t’i keni blerë ato sepse nuk i pëlqeni vërtet ato, sepse mendoni se çorapet e tjera ishin më mirë.

Mirëpo kjo nuk ka të bëjë me çorapet. Këtu bëhet fjalë për zemrën e dikujt!

Kjo është pyetja ime për të gjithë ata që hamendësohen nëse morën vendimin e duhur pasi vendosën të largoheshin nga dikush: Pse nuk e keni menduar atë më parë?

Pra, rivlerësimi i vendimeve tuaja, atëherë kur dikush ka filluar të jetojë përsëri jetën e vetë, është i ligë, i mjerë dhe plotësisht i padrejtë.

Për më tepër, hamendësimi i vendimeve është i lidhur ngusht me keqardhjen.

Kjo ndodh kur një individ fillon të marrë parasysh të gjitha të mirat dhe të këqijat e vendimit të vetë, për shkak të ndërgjegjes fajtore dhe faktit që ndoshta e kanë bërë një gabim.

Por, le të kemi diçka të qartë: Braktisja e dikujt është një zgjedhje, jo një gabim!

 1. Ndërgjegjja e tyre po i trazon

Ajo që kam mësuar gjatë jetës time dhe nga përvoja e të tjerëve, është kjo:

Ndërgjegjja nuk e njeh moshën. Ju mund të jeni një gjysh ose gjyshe 80 vjeçare dhe akoma ndjeheni fajtorë për diçka që keni bërë në të njëzetat. Po, po!

Ata kthehen gjithmonë sepse në një moment do të fillojnë të ndjehen fajtorë për diçka që e kanë menduar, që e kanë thënë ose që e kanë bërë.

Ata do të fillojnë të mendojnë për çdo të keqe që ju bënë ose ju thanë, gjatë kohës sa ishit bashkë.

Ata do të hyjnë në një fazë të quajtur “labirint”. Për një moment do të mendojnë se si shkatërruan gjithçka sepse ju konsideruar si të garantuar dhe nuk ju merituan.

Momentin tjetër ata do ta mashtrojnë veten, duke thënë se nuk është asgjë serioze dhe nuk është diçka për të cilën duhet të shqetësohen.

Por, thellë në zemrën e tyre ata vetë do ta dinë se ndërgjegjja e tyre fajtore po ndërhyn në jetën e tyre të përditshme.

Pasi ta pranojnë këtë, ata do ta kuptojnë se duhet të bëjnë diçka për të.

Ata do të vendosin që duhet të arrijnë deri tek ju, t’ju pyesin se si ndiheni dhe të kërkojnë falje për gjithçka që ju kanë bërë me shpresën se ata më në fund do të jenë në paqe me veten e tyre.

Ata kthehen gjithmonë sepse nuk mund të vazhdojnë ta jetojnë jetën duke e ditur që e kanë shkatërruar dikë tjetër. Është ligji natyror i çdo qenie njerëzore.

Është diçka që e pengon një individ të gjejë lumturinë e vet, sepse e di se e shkatërroi dikë tjetër.

 1. Ata janë beqarë dhe të dëshpëruar

Kjo ndodh kur zgjohen në mëngjes dhe e kuptojnë se nuk e kanë marrë asnjë mesazh të mire, nga personi që e donte shumë.

Kjo ndodh kur ata kthehen në shtëpi të dehur dhe e kuptojnë se nuk kanë askënd të qeshin me të dhe të ndajnë skendat qesharake të jetës.

Kjo ndodh kur ata e kuptojnë se janë beqarë dhe të dëshpëruar për dashuri, për përzemërsi ose thjesht për seks.

Gjëja më e keqe në lidhje me ndarjet është kur e kupton papritur se jeni vetëm, për herë të parë pas një kohe të gjatë.

Disa persona i’a dalin mirë me këtë qështje, ndërsa disa nuk mund të pushojnë së menduari për ish-in e tyre (edhe sikur të ishin ata që e iniciuan ndarjen të parët).

Megjithatë, ky nuk është një justifikim i vlefshëm për të filluar shkeljen e intimitetit të një ish-i. Të jesh dëshpërues sepse je beqar nuk është patjetër një justifikim i vlefshëm për asgjë, madje as për ato thirrjet e dehura.

Nevojitet një burrë ose një grua e vërtetë për ta thënë atë që kuptojnë me të vërtetë kur janë në një gjendje të kthjellët.

 1. Ose thjesht ti u mungon atyre

Ose mbase nuk janë të vetmuar apo të dëshpëruar, por thjesht ti u mungon atyre.

Ata nuk mund të ndalojnë së menduari për të gjitha kujtimet e mira që i keni bashkë, mënyrën se si flisni, ecni, mendoni …

Çdo gjë e sjell kujtimin per ty. Kur shohin diçka që keni përdorur për të bërë qejf, ata menjëherë imagjinojnë shprehjet tuaja qesharake të fytyrës.

Ekziston një mundësi që ata i kanë mbajtur të gjitha dhuratat dhe gjërat që ua ke dhuruar dhe tani sa herë që i shikon ato, ato menjëherë i evokojnë kujtime për ty.

Ndonjëherë ata kthehen sepse me të vërtetë, me të vërtetë ju mungojnë. Ata nuk mund t’ia dalin të mos mendojnë 24/7 për ju, prandaj mundohen vazhdimisht ta lërgojnë vëmendjen diku tjeyër.

Kështu që, ata vendosin të presin për disa ditë për të parë nëse kjo fazë do të përfundojë.

Por, kjo zakonisht nuk ndodh, kështu që nxitja për t’ju shkruar ose për t’ju thirrur, fillon të forcohet.

Kur ata më në fund mbledhin guximin për të folur me ju, ata zakonisht e fillojnë bisedën me diçka si: Hej, unë kam menduar shumë për ty…

Dhe gjëja e parë që ndoshta do të të vinte në mendje është: Broçkulla! Për ta, mesazhi i tyre është krejtësisht normal, por për ju është një nga gjërat më konfuze që keni dëgjuar ndonjëherë.

Është e vështirë të besosh që një person që u largua nga ti do ta ndryshojë krejtësisht lojën e vetë.

Është e vështirë ta besosh se një ditë ata do të të thonë se ti u mungon atyre, por ndonjëherë kjo është e vërteta!

 1. Ose duan ta shohin nëse të ka marrë malli edhe ty për të, aq sa e ka marr malli atë për ty!

Ose ndoshta ata thjesht duan të shohin nëse ju mungojnë në mënyrën se si ti u mungon atyre. Këta lloj njerëzish janë të pasigurt për këtë mungesën dhe kjo është arsyeja pse ata së pari kanë nevojë për dritën jeshile nga ju.

Ata së pari duan të sigurohen që ti ke mallë për ta në mënyrën se si ata kanë mallë për ty, pastaj të reagojnë.

Unë mendoj se ju tani jeni duke pyetur veten pse dikush do ta bënte atë?

Epo, ka disa arsye:

– Ata kanë mallë për ty dhe duan që edhe ti të kesh mallë për ta;

– Ata duan të shohin nëse ende kanë një shans;

– Ata nuk kanë ndërmend të bëjnë asgjë në lidhje me të, por ata janë thjesht kuriozë.

Ndonjëherë është vërtetë e vështirë të bësh dallimin midis këtyre tre gjërave, por ka disa gjëra që mund të të ndihmojnë. Kushtojini vëmendje mënyrës se si ju shkruajnë ose ju flasin.

A ju bëjnë shumë pyetje personale (veçanërisht në lidhje me jetën tuaj të dashurisë)?

A flasin ata për lidhjen tuaj të kaluar dhe ju kujtojnë momentet e shkëlqyera që keni pasur së bashku?

Nëse po, atëherë ju e dini që ata po përpiqen të kuptojnë nëse ju ende kujdeseni për ta (sepse ata patjetër kujdesen për ju).

Ata ndoshta presin dritën jeshile nga ju sepse kanë shumë frikë të shprehin ndjenjat e veta për ju.

 1. Ata e kuptojnë se bari nuk është më i gjelbërt në anën tjetër

Shumë herë kam qenë dëshmitare e largimit të njërit nga partneri, sepse mendonte se në anën tjetër bari është më i gjelbërt.

Kjo njihet edhe si simptoma “Bari më i gjelbërt”

Kjo ndodh kur mendoni se mund të keni diçka edhe më të mirë se sa ajo që e keni.

Kjo ndodh kur keni frikë se diçka ju mungon. Ky sindrom është i gjithëpranishëm në pothuajse çdo seksion të jetës sonë dhe është me të vërtetë toksik.

Kështu që, kur atë vendosën të largoheshin nga partneri, ata ishin të emocionuar dhe të ngazëllyer për hyrjen në botën e “më të mirë.”

Ata ishin optimistë për gjetjen e dikujt të përsosur ose më të mirë se partneri i tyre i mëparshëm.

Dhe, më pas, ata kuptuan se bari nuk është më i gjelbër nga ana tjetër. Ata e kuptuan se secilin persona që takonin, i kishte të metat e veta dhe se askush nuk është perfekt.

Pra, ndjekja e përsosmërisë (bari i gjelbër) rezulton në zhgënjim dhe ky është momenti kur ata vendosin të kthehen.

Papritur, ata bëhen të vetëdijshëm për atë që veçse e kishin dhe ata fillojnë të turfullojnë si bebet e vogla.

Në fund, ata kthehen gjithmonë. Ata kthehen kur e kuptojnë se gjatë gjithë kësaj kohe ata po e merrnin si të garantuar partnerin e tyre.

Kur e kuptojnë se bari është i njëjtë kudo, dhe se gjithçka që duhet të bëjnë është të hapin sytë dhe ta shohin atë.

 1. Ata i testojnë kufijtë tuaj

Ndonjëherë ata kthehen vetëm për të provuar kufijtë tuaj. Ata janë kuriozë se si do të reagoni ndaj pranisë së tyre.

Ata duan të dinë nëse akoma do të vallëzoni me melodinë e tyre apo nëse do të jeni të interesuar t’i mirëpresni ata përsëri.

Cilado qoftë arsyeja, testimi i kufijve të dikujt është gjithmonë një gjë e ndërlikuar (për të mos thënë e rrezikshme).

Është ndërhyrja tek dikush i cili me shumë gjasë ju ka tejkaluar moti. Ka të bëjë me ngacmimin e paturpshëm të personit tjetër vetëm për të parë se sa larg do të shkojë.

Por pse dikush do ta bënte këtë?

Sepse janë të mërzitur, sepse nuk mund ta pranojnë faktin që personi tjetër u largua, sepse duan të ribashkohen?

Ose po e bëjnë këtë vetëm sepse munden. Ata po testojnë kufijtë tuaj sepse kënaqen të vëzhgojnë reagimet tuaja ndaj iniciativave të tyre.

Ata po ju testojnë për të parë nëse jeni ende i njejti person, cili është në gjendje të bëjë gjithçka për ta.

 1. Janë xhelozë

Në botën e sotme moderne, nuk ka qenë kurrë më e lehtë të bëhesh xheloz ndaj dikujt që dëshiron ta harrosh ose ke akoma ndjenja për të.

E tëra çfarë duhet të bësh është të shikosh në Facebook, Instagram, apo Snapchat. Ata kthehen gjithmonë kur shohin se mund të jesh i lumtur me dikë tjetër.

Që personi me të cilin jeni duke qeshur brenda një fotografie mund të jetë dikush i ri në jetën tuaj (dikush më i mirë se ai vetë?).

Kjo sindromë xhelozie në mediat sociale i ndodhi mikut tim kohët e fundit.

Ai postoi një foto me shoqen e saj të re dhe të nesërmen ajo i shkruajti atij.

Ai ishte kurioz për jetën e saj dashurore dhe ai po përpiqej të kuptonte nëse ajo ishte akoma beqare.

Ata kthehen gjithmonë kur janë xhelozë. Kthehen kur e kuptojnë se ju nuk jeni më duke pritur që ata të kthehen, e keni ndërtuar anijen tuaj dhe po lundroni.

Ata kthehen kur e kuptojnë që dikush mund të të trajtojë ashtu siç e meriton!

 1. Ata e pëlqejnë ndjekejn (në veçanti burrat)

Një gjë tjetër për të cilën besoj fuqimisht është e kjo: Burrat e pëlqejnë ndjekjen! Ata jetojnë për ndjekje, ata e lavdërojnë ndjekjen, ata vdesin për ndjekje.

Në momentin që kanë lindur, ky buton ndjekjeje aktivizohet dhe ai bëhet pjesë e çdo aspekti të jetës së tyre.

Për t’ju ndihmuar të kuptoni më mirë këtë fenomen, këtu është shpjegimi im i përulur: Pra, le të themi se takoni një djalë në një bar.

Ai është tërheqës, i pashëm, një djalë i mirë, apo jo? Gjithashtu, personaliteti i tij është i varur dhe nuk mund të bëni asgjë për ta luftuar tundimin ndaj tij.

Por, sigurisht, ju nuk do ta lini që ai ta dijë këtë që në herën e dytë. Në vend të kësaj, ju do ta lejoni atë që t’ju ndjek pas, sepse kjo është pikërisht ajo të cilën ai e dëshiron.

Dhe kur më në fund tregoni disa shenja se ai ju pëlqen shumë, ai do të ndjehet i plotë dhe i përmbushur.

Pse? Sepse ai ka arritur të të fitojë ty, që është qëllimi përfundimtar i ndjekjes.

Tani, le të themi se jeni në një lidhje me këtë djalë për ca kohë. Ju ngadalë, por me siguri filloni të formoni rutinën e marrëdhënies tuaj dhe gjërat nuk janë më aq emocionuese si më parë.

Dhe ky është momenti kur ai vendos të largohet. Dhe pastaj, pas ca kohësh, kur nuk jeni më e tij, ai përgjërohet për rikthim.

Pse? Sepse tani ai ka një mundësi tjetër për t’ju ndjekur!

Tingëllon qesharake kur shpjegohet kështu, apo jo?

Por, është e vërtetë. Besoni apo jo, shumë burra kthehen vetëm sepse butoni i tyre i ndjekjes u thotë atyre ta bëjnë këtë.

 1. Atyre u bëjnë presion miqt dhe familja

Unë gjithmonë them se kur takoni miqtë dhe familjen e dikujt, përfundoni disi në një marrëdhënie edhe me ta.

Në fund të fundit, miqtë dhe familja janë një pjesë e rëndësishme e jetës së secilit dhe ata mund të kenë shumë ndikim kur bëhet fjalë për marrjen e vendimeve.

Ato mund të jenë me ndikim në masën e presionit të tyre për t’u ribashkuar me ish-in.

Sepse ata ndoshta ju pëlqejnë shumë dhe mendojnë se ju jeni i/e vetmi person që është me të vërtetë i/e mirë për të.

Ndoshta ata e kanë kuptuar gabimin e tyre dhe tani po përpiqen t’i bindin të kthehen te ju. Presioni nuk ndalet.

Ata kthehen gjithmonë. Dhe, nganjëherë ndodh sepse miqtë dhe familja e tyre po u thonë atyre ta bëjnë këtë.

Njerëzit e tyre i ndihmojnë të kuptojnë se kanë bërë një gabim dhe se duhet të kërkojnë falje.

Dhe, nganjëherë kjo është pikërisht ajo që u nevojitet. Një shtytje e vogël nga njerëzit më të afërt, për të kuptuar gabimin që e kanë bërë kur ju kanë braktisur.

 1. Janë seksualisht të frustruar të ju jeni të vetmit që mund t’i nxirrni nga ai mjerim

Me juve, ata çdo gjë e shijuan në maksimum. Kur largohen pastaj, shpresojnë se do ta gjejn të njëjtin pasion dhe të njëjtin përmbushje me të tjerët. Por, jo.

Me këdo që ata flinin, nuk mund të arrinin në të njëjtin nivel pajtueshmërie dhe përmbushjeje siç bënë me ju dhe pas kësaj ata do të bëhen seksualisht të frustruar.

Tani ata e kanë kuptuar se ti je i/e vetmi që mund t’i largosh ata nga mjerimi i tyre.

Ata duan të provojnë të njëjtën gëzim sikur kur ishin me ju.

Dhe kjo është arsyeja pse ata vendosin t’ju shkruajnë, t’ju thërrasin, ose të trokasin në derën tuaj duke shpresuar se do të jeni të lumtur kur t’i shihni.

Me fjalë të tjera, ata shpresojnë se do të keni dëshirë të flini me ta si në kohërat e vjetra.

Nëse ndiheni në të njëjtën mënyrë edhe ju, atëherë nuk ka asgjë për të humbur. Por, nëse akoma jeni të lidhur me ata emocionalisht, atëherë duhet të tregoheni të kujdesshëm në raportet fizike me ta.

 1. Pendohen që u ndanë nga ju

Ah, pendohet … Më pëlqen ta krahasoj ndjenjën e pendimit me blerjen e këpucëve.

Është njësoj sikur kur shkoni në dyqan dhe shihni një palë këpucë të përsosura, por për ndonjë arsye, nuk i blini ato. Ato janë ose shumë të shtrenjta ose mendoni se do të gjeni edhe më të mira diku tjetër.

Pastaj shkoni në shtëpi dhe mendoni për këpucët që nuk i keni blerë. Pra, ju ktheheni në dyqan me qëllimin që t’i blini ato përfundimisht, dhe e kuptoni që ato nuk janë më.

Dikush tjetër i bleu ato ndërkohë që ju po hamendësonit për blerjen e tyre.

Një skenar i ngjashëm ndodh në kokën e tyre kur ata pendohen që u ndanë me ju.

Ata bëhen të vetëdijshëm për faktin se nuk do të gjejnë askund tjetër dikë më të mirë se ju. Dhe se mund të jenë vonë, nëse ju jeni tashmë i/e lumtur me dikë tjetër.

Ata pendohen që nuk ju trajtuan ashtu siç e keni merituar, duke mos ju dashur ashtu siç i keni dashur ju ata.

Më në fund ata e kuptojnë se ata ishin egoist, injorant dhe egocentrik, blah blah … Ata e kuptojnë se ishin të përqendruar vetëm në lumturinë e tyre.

Dhe tani duan t’i bëjnë gjërat ashtu siç duhet dhe të përmirësojnë secilin gabim që e kanë bërë.

 1. Ata e dinë që ju do t’i pranoni përsëri (Apo jo?)

Dhe nganjëherë ata kthehen vetëm sepse e dinë që ti do ti pranosh përsëri, sepse kurrë nuk u larguar me të vërtetë.

Në momentin kur vendosën të largoheshin nga ju, ata e dinin që një ditë do të donin të ktheheshin.

Ata ju morën si të sigurt sepse ishin të bindur se mund të ktheheshin në jetën tuaj sa herë që është e përshtatshme.

Një nga fjalitë e mia të preferuara që kam shkruar ndonjëherë është kjo: Mos i lini ata të presin, vetëm sepse e dini sigurt që ata do ta bëjnë këtë.

Me fjalë të tjera, mos e trajtoni dikë si mut vetëm sepse e dini se do ta durojnë atë. Do të vijë një ditë kur ata nuk do të jenë më. Por, si gjithmonë: Varet nga ju që të vendosni nëse duhet t’i pranoni përsëri apo ti braktisni përgjithmonë!

Ata kthehen gjithnjë, por a duhet ju ti pranoni gjithnjë?

Vendimi në lidhje me ripranimin ose jo të ish-it tuaj është vetëm i juaji. Vetëm ju e dini se si ndiheni me të ose pa të.

Por, mbani mend një gjë: Nëse ish-i juaj do të kthehet, duhet ata fillimisht të pajtohen me këtë!

Ju kurrë nuk duhet t’i detyroni ata ta bëjnë këtë, e lëre më të kërkoni diçka të tillë. Ata duhet ta bëjnë këtë sepse dëshirojnë dhe jo sepse ata DUHET të bëjnë këtë./filozofia.al

Autore: Martha Sullivan
Në shqip nga filozofia.al

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu