Artikuj

Ballina Artikuj

Një ndër intervistat e rralla të gjeniut Nikola Tesla, e realizuar para 117 viteve!

0

Për të profilizuar një identitet kaq të jashtëzakonshëm të historisë së shkencës, për të hedhur dritë mbi terrin e shumë hamendësimeve dhe dilemave, për të kapur fillin që përshkon tërësinë e një identiteti kaq kompleks dhe të larmishëm, më mirë se sa një intervistë, më mirë se prononcimi i vetë personazhit, askush tjetër nuk mund të jetë më i besueshëm, asnjë vërtetë s’mund t’i mbivendoset asaj që përbën dëshminë e së vërtetës së vërtetave.

Dhjetë shenjat e personave me inteligjencë të lartë!

0

Le të jemi të sinqertë, shumica e njerëzve mendojnë se janë shumë më të zgjuar seç janë në të vërtetë. Ata kanë lexuar disa libra, dhe befas, ata fillojnë të flasin me fakte sikur të jenë vetë Ajnshtajni.

20 mesazhe nga kodi i indianëve të amerikës!

0

“Zgjohu bashkë me Diellin. Lutu vetëm dhe shpesh. Shpirti i Madh do të të dëgjojë, vetëm nëse flet.”

Femrat në syt e meshkujve sipas Paulo Coelhos!

0

Femrat në sytë e një mashkulli? Nuk ka rëndësi se sa peshojnë. Është e mahnitshme të prekësh, të përqafosh dhe të përkëdhelësh trupin e një femre. Ta dimë se sa peshon, nuk na provokon asnjë emocion. Nuk e kemi idenë se sa është masa jote, ose nëse je në formë.

Çka lexonte Osama Bin Laden?

0

Ashtu siç ka thënë novelisti Walter Mosley, rafti i librave i një personi ju tregon çdo që ju do të dëshironit të dinit për atë person. Fatkeqësisht, shumë nga librat që do të përmenden në këta artikull nuk janë duke u shtypur më, por për fat të mirë, shumica e librarive që shesin libra të dorës së dytë i kanë pjesën më të madhe të këtyre titujve.

Ndonjëherë dashuri do të thotë edhe të heqësh dorë!

0

Je lodhur ndonjëherë duke u përpjekur të bësh për vete dikë që nuk të ka kushtuar vëmendjen që meritoje? Je ndjerë ndonjëherë vetëm dhe ke kërkuar dikë që nuk ia ka ndjerë shumë se si ndiheshe ti?

Gjashtë llojet e dashurisë sipas psikologëve!

0

Psikologu amerikan Robert Sternberg propozoi teorinë e dashurisë më 1988. Në këtë ai shpjegoi se janë tre faktorë të dashurisë:

11 gjenitë dhe zakonet e tyre të çuditshme!

0

Pitagora urrente bathët, Balzaku pinte 50 kafe në ditë, për Ajnshtajnin çorapet ishin të panevojshme, Niçe shkruante në këmbë…

Pse vajzat e zgjuara e kanë më të vështirë të gjejnë partnerin e jetës?

0

Ju jeni një vajzë e bukur, e sjellshme, e zgjuar , me një familje të mirë dhe me një punë të mirë por sërish e keni të vështirë të gjeni një partner ose thjesht nuk dëshironi ta keni një të tillë.

Tre rregulla të lumturisë, sipas Epikurit!

0

1. Injoroni dëshirat e jashtme

Objektet e jashtme luajnë një rol të vogël në lumturinë tonë. Të ardhurat dhe bukuria nuk ndikojnë në lumturinë tonë afatgjate. Epikurusi ka pohuar se ne e arrijmë gjendjen e lumturisë atëherë kur ne e distancojmë veten tonë nga dëshirat materiale.

MË TË POPULLARIZUARAT

MË TË LEXUARAT

Osho mbi të qeshurën!

“Fruti i të qeshurave tona buron nga ajo që kemi brenda. Të qeshim për gjithçka. Qeshim me talljen e madhe të botës. Qeshim me...