Paragrafe nga Libri

Ballina Paragrafe nga Libri

Brenda kampit të pëqendrimit – pjesë nga libri “Shkëndija e jetës”, Remarque!

0

 

“Në jetën e tij e pati njohur shpeshhere frikën dhe ankthin: pati njohur frikën e burgosjes së pafund, një frikë gri që kishte formën e moluskëve; pati njohur frikën e mprehtë e zemërcjerrëse që të pushtonte perpara torturës; pati njohur ankthin e thellë e kapërthyes që të shkaktonte dëshpërimi për shpresën e humbur – i pati njohur të gjitha dhe i pati kapërcyer;, i pati njohur vërtet, por ai e dinte se ekzistonte edhe ajo frika tjetër, e fundmja; e dinte se ajo po i trokiste tani në prag: ankthi i të gjithë anktheve, frika e madhe përpara vdekjes.

24 shprehjet më të bukura të shkëputura nga libri “Një natë në Lisbonë”

0

“Kur merr arratinë dhe rron mes dëshpërimit e rrezikut, njeriu mësohet t’u besojë mrekullive, përndryshe nuk do të arrinte dot të mbetej gjallë.”

Fragmente të shkëputura nga kryeveprat!

0

“Dhe pastaj pyet veten ku janë ëndrrat e tua. Dhe duke tundur kokën thua: Sa shpejt ikin vitet! Dhe përsëri pyet veten: Ç’bëre me vitet e tua? Ku e varrose kohën tënde më të mirë? Ke jetuar apo jo? Shiko i thua vetes, shiko se si bën ftohtë në këtë botë. Do të kalojnë të tjerë vite, dhe pastaj do të vijë vetmia e errët, do të vijë me shkop pleqëria e dridhur, e pastaj brenga dhe përmbysja. Do të zverdhet bota fantastike, do të mërdhijë, do të treten ëndrrat tuaja dhe do të bien siç bien gjethet e verdha nga drurët…”

Fyodor Dostoevsky, “Netë të bardha”

Përpjekjet e vështira të Balzacut për të gjetur grua!

0

“Shpirti im, duke ndeshur përherë në pengesa për të shfaqur dashurinë, u mbyll më në fund në vetvete. Shumë i çiltër prej natyre, u bëra pa dashur i ftohtë dhe fsheharak… shkruan Balzak, isha i ndrojtur dhe i ngathët. S’më besohej se zëri im t’i tërhiqte sadopak të tjerët. S’më pëlqente vetja, më dukej se isha i shëmtuar, më vinte turp të shihesha në pasqyrë. Megjithëse zëri i brenshëm që i përkrah njerëzit e talentuar në përpjekjet e tyre, më thërriste: -“Mos u lësho! Jepi!”

Fragmente nga Dostoevsky, Kant, Osho dhe Yalom!

0

“Dhe kur të biesh në dashuri, shpresoj që do të jesh i lumtur me të. Nuk kam nevojë ti uroj asaj asgjë, sepse ajo do të jetë e lumtur me ty. Shpresoj që qielli juaj do të jetë gjithmonë i kthjellët, që buzqëshja juaj e dashur të jetë gjithmonë shkëlqyese dhe e lumtur. Shpresoj që ti të jesh përgjithmonë i bekuar për atë moment hareje dhe lumturie që i’a ke dhuruar një tjetër zemre të vetmuar dhe mirënjohëse. A s’është një moment i tillë i mjaftushëm për një jetë të tërë?

Bertrand Russell mbi zilinë – fragment nga “Pushtimi i lumturisë”

0

 

“Pos brengave të mundshme, një nga shkaqet më njohura të palumturisë, është zilia. Zilia, do të thosha, është njëra ndër pasionet më të përgjithshme dhe më të thella të njeriut.

Fragment nga “Alkimisti”, Paulo Coelho

0

– “Pse duhet ta dëgjojmë zemrën?”, pyeti djali atë ditë, ndërsa po ngrinin çadrën.

– “Sepse ku ke zemrën, ke dhe thesarin tënd”.

“I dashur Xhon” – Nicholas Sparks

0

“I dashur Xhon

Ka shumë gjëra që do të doja të ti thoja, por nuk di nga t’ia filloj. Ndoshta do të ishte më mirë që ta filloja duke të thënë se të dua?

E mira, e keqja dhe kompromisi – Ayn Rand

0

 

“Ekzistojnë dy anë të secilës çështje: njëra anë është e mira, tjetra është e keqja, por ajo që qëndron në mes është gjithmonë më djallëzorja.

Ti shkruash dashurisë si Fabio Volo – pjesë nga libri “Kam një jetë që të pres”

0

“Me ty do të jem ndryshe. T’i them këto fjalë në periudhën më të mirë të jetës sime, në periudhën kur jam mirë dhe kam kuptuar kaq shumë gjëra. Në periudhën kur më në fund po e njoh lumturinë me sytë e vërtetë të saj.

MË TË POPULLARIZUARAT

MË TË LEXUARAT

Shprehje nga kryevepra “Arti i luftës”, Sun Tzu

“Paraqitu i dobët kur je i fortë, dhe i fortë kur je i dobët.” “Nëse e njeh veten dhe armikun, nuk ke nevojë ti frikësohesh...

Thënie të bukura nga Rumi!