Poezi

Ballina Poezi

Do më kujtosh mua me mall!

0

Një ditë pranvera do të dalë,
Po për ty s’do ketë shkëlqim;
Do më kujtosh mua me mall,
Do më kujtosh në çdo agim.

“ËNDËRR E PRERË”

0

1.

Mos vdis, se pas shirave arën e mbushi bari,
Ka rënë në ullishte mizë e ullirit.
Hardhia duhet spërkatur shpejt me gurkali
Dhe ende s’ka dalë nga plisi kërcelli i misrit

“SHTATË VEHTET” nga Kahlil Gibran

0

SHTATË VEHTET

Në orën më të qetë të natës,

ashtu gjysëmfjetur, i shtrirë,

shtatë vehtet e mija u ulën bashkë,

e ashtu bisedën me përshpëritje filluan:

“Analfabeti politik” nga Bertolt Brecht

0

Analfabeti më i keq është analfabeti politik.
Ai nuk dëgjon, nuk flet, nuk do t’ia dijë për ngjarjet politike.

“Nëse ti më harron”

0

Dua ta dish
Një gjë.
Ti e di si është kjo punë:
Nëse vështroj
hënën prej kristali, degën e kuqe
të vjeshtës së ngeshme në frëngjinë time,
nëse prek
tok me zjarrin
të pakapshmin hi
e të rrudhurin kurm të drurit
gjithë më shpie tek ti
sikur gjithë ç’ekziston,
erëmime, dritë, metale,
të ishin varka të vogla që lundrojnë,
drejt ishujve të tu që më presin.

“Gjeniu i turmave”, nga Charles Bukowski!

0

Ka mjaft pabesi, urrejtje, dhunë, absurditet,
në njeriun mesatarë,
aq sa të furnizojë çdo ushtri, në çdo ditë të dhënë.

Poezi të bukura nga Saadiu!

0

GRUAJA E MIRË DHE GRUAJA E KEQE.

Një grua e bukur që skuqet kur flet,
Të shoqin e varfër e bën si një mbret.
Si mbreti ti jetën kaloje mbi dhe,
Se shoqe si do vetë në gjit më ke!

Poezi nga Ismail Kadare

0

Ti dhe Hëna

Kësaj nate me hënë të vjeshtës,
Dola fushës të bredh kuturu.
Retë shtyhen me vrap pareshtur,
Hëna duket aty-këtu.

Poezi nga Agim Doçi!

0

ELEGJI…

(Sipas stilit të Çajupit)

Në ç’vend kemi lerë
Krenarë dhe të dhjerë!…
Në Shqipëri !…

Poezi nga Albert Kamy

0

E dashura ime,
në mes të urrejtjes
zbulova brenda vetes një
dashuri të pathyeshme.

MË TË POPULLARIZUARAT

MË TË LEXUARAT

Shprehje të bukura mbi vuatjen!

 1. Kush nuk ka vuajtur kurrë, as të ngushëllojë nuk di. – Dag Hammarskjold 2. Ata që ankohen më shumë, janë ata që vuajnë më pak. –...