Shkrime Autoriale

Ballina Shkrime Autoriale

Dashuria e jetës tënde zakonisht vjen pas gabimit të jetës tënde!

0

 

Ndodh ndonjëherë që gabimet më të mëdha të jetës suaj i ngatërroni për njeriun e juaj të përhershëm. Të gjitha ëndërrat dhe shpresat e vini mbi të, në mënyrë që ai thjeshtë të ecë nëpër to. Ju mund ta imagjinoni jetën tuaj patë, por sidoqoftë ai ka planë të tjera.

…ende besoj se jam një vajzë që di të dua!

0

Ndonëse jam thyer e pa fjalë kam mbetur, netëve ku zgjuar rëndoja kryet me pikëpyetje, edhe pse kam heshtur e kam urryer veten jo pak herë, prap, jam një vajzë që di të dua! Ndonëse provova shije të hidhura, në ditët kur mendoja se jam e lumtur, dhe jeta më ktheu shpinën, mësova të zgjohem edhe njëherë pa pendime e t’i gëzohem pranverës.

Ramana Maharshi: “Të gjithë e kërkojnë lumturinë, por disa e ngatërrojnë me kënaqësinë”

0

Nga Ramana Maharshi

“Çdo njeri kërkon lumturinë, por pjesa më e madhe e tyre ngatërrojnë kënaqësinë me lumturinë. Ku qëndron ndryshimi? Lumturia e vërtetë është e qëndrueshme, ndërsa kënaqësia nuk është. Nëse një person mendon se lumturia e tij varet nga shkaqe të jashtme dhe gjërave që ai zotëron, është e arsyeshme të mendohet se lumturia e këtij njeriu duhet të rritet me shtimin e gjerave nën zotërim dhe të pakësohet në porporcion me bjerrjen e tyre.

Orhan Pamuk: “Dashuria…

0

“Më dhemb barku, por jo nga ndonjë e keqe që kam ngrënë. Pres.

Nuk mund të lexoj libër. Në kinema, kur të gjithë fillojnë e qeshin, mua më duket vetja si një “i shkretë” dhe rri aty brenda jo për të parë filmin, por për të kaluar kohën.

…bën mirë të shkosh!

0

Më trego pak pse je rikthyer? Ku u ndeshe dhe njëherë me kujtimin tim? Në fakt të kisha harruar…

Nuk mbaj mënd si dukem me ty, por kur jam vetëm e di fare mirë si jam!

Je një çmenduri e ëmbël…

0

Më numëro gjithë gjërat që dashuron në jetë, të gjitha ato që të bëjnë të zgjohesh cdo ditë me një motiv… Mos harro të numërosh veten në fillim, ti je të gjitha! Ti je një stinë e hidhët, je vjeshtë, je i artë, je qiell i mprehtë gri gati ne shkrepëtimë!

Nga Ditari i Drita Çomos

0

E shtunë, 31 Dhjetor 1977

Nata e Vitit të Ri. Ora 2:20. Radioja transmeton muzikë. Kudo është qetësi dhe trishtimi i kitarës përhapet qetësisht në dhomë. Mami u shtri dhe gati e ka zënë gjumi. Ndërsa mua nuk më flihet. Sa njerëz në botë janë zgjuar në këto çaste. Kushedi.

Me çdo kusht kursejani vetes statusin e viktimës!

0

“Me çdo kusht përpiquni t’ia kurseni vetes statusin e viktimës. Nga të gjitha pjesët e trupit tuaj, jini më vigjilent ndaj gishtit tuaj tregues, sepse është i etur për të fajësuar të tjerët. Një gisht i drejtuar është logoja e viktimës.

Filofobia: Frika nga rënia në dashuri!

0

Shkruan: Aelsie Divinagracia

Shumica e njerëzve kanë nevojë për dikë që ta ndajnë jetën dhe ti ofrojnë njëri tjetrit dashuri dhe në përgjithësi ti ndajnë emocionet sëbashku. Megjithatë, ka disa nga ne, të cilët jo vetëm që ndihen të frikësuar të ofrojnë dashuri apo të bien në dashuri, por madje në shumë raste kjo frikë mund të përcillet dhe të jetë burim i ankthit.

Pse na duhet filozofia?

0

Autor: Nigel Warburton
Përktheu: Ardian Batusha (Virtualsophists.org)

Cfarë është filozofia? Kjo është një pyetje tejet e vështirë. Një nga përgjigjet më të lehta do të ishte: Filozofia është ajo cfarë filozofët bëjnë, dhe pastaj të tregojmë shkrimet e filozofëve si Platoni, Aristoteli, Dekarti, Hjumi, Kanti, Ruselli, Witgenshtajni, Sartri, dhe filozofë tjerë të njohur.

MË TË POPULLARIZUARAT

MË TË LEXUARAT

Thënie nga filozofia perëndimore!

“Ai që është mizor me kafshët bëhet gjithashtu i vështirë edhe kur ka të bëjë me njerëzit. Ne mund ta gjykojmë zemrën e njeriut...

Shprehje nga Dritëro Agolli!