Shkrime Autoriale

Ballina Shkrime Autoriale

Je gati të më duash edhe njëherë?

0

Nuk më ka dhembur asnjëherë e djeshmja. Por jam lutur përherë mbi të njëjtën gjë, uroj që për aq fort sa jam lënduar, të gëzohem, për aq herë sa jam trishtuar të lumturohem, për aq herë sa të kam dashur, të më duan edhe mua njëherë.

Letra e shkrimtares dhe gazetares së njohur italiane drejtuar fëmijës që humbi…

0

 

Këtë natë kuptova që ti ishe: një grimcë jete e ardhur nga asgjëja. Po qëndroja me sy hapur në errësirë e papritmas në këtë terr, u ndez një dritë qartësie: ti ishe. Ekzistoje. Qe sikur të ndieja një plumb në gjoks. Më ndaloi zemra.

 “Dedikuar vetes dhe të tridhjetave…” nga Oriana Fallaci

0

 

“Të tridhjetat janë të bukura, dhe tridhjetë e një, tridhjetë e dy, tridhjetë e tre, tridhjetë e katër, tridhjetë e pesë vjeç. Ato vite janë të mrekullueshëm sepse jemi të lirë, rebelë, mashtrues, sepse ankthi i pritjes ka mbaruar, melankolia e rënies nuk ka filluar, sepse më në fund, në moshën tridhjetë vjeçare, ne po shkëlqejmë!

Shenjat e simpatisë së heshtur!

0

 

Keni vështirësi për të zbuluar shenjat e tërheqjes së pashprehur?

Mos u shqetësoni – sot do të mësoni gjithçka që duhet të dini në lidhje me shenjat nënndërgjegjëshme të tërheqjes fizike që kanë fuqinë e zbulimit të tërheqjes reciproke midis dy njerëzve!

Dhimbja u’a qartëson pamjen e vërtetë!

0

 

Secila thyerje e zemrës është, të paktën, një dhimbje e madhe. Ju nuk ndjeni vetëm dhimbjen emocionale që po ju hanë të gjallë, por jeni edhe të zemëruar.

Vërtetë shpresoj se ti nuk do të ma thyesh zemrën!

0

 

Unë e di se ne thjesht po njihemi me njëri-tjetrin dhe se askush nga ne nuk e di se ku jemi.

Koronavirusi do ta ndryshojë përgjithmonë rendin botëror!

0

Nga Henry Kissinger

Atmosfera surreale e pandemisë së Covidit-19, më sjell ndër mend se si ndjehesha në rininë time, kur isha pjesë e Divizionit të 84-të të Këmbësorisë gjatë Betejës së Bulges. Tani, ashtu si në fund të vitit 1944, ekziston një ndjenjë e rrezikut të porsafilluar, që kish në shënjestër jo ndonjë person të veçantë, por që godiste në mënyrë rastësore dhe me shkatërrim. Por, ekziston një ndryshim i rëndësishëm midis asaj kohe të largët dhe kohës tonë. Qëndrueshmëria amerikane atëherë u forcua prej një qëllimi final kombëtar. Tani, në një vend të ndarë, një qeveri efikase dhe largpamëse është e nevojshme për të kapërcyer pengesat e pashembullta, në përmasa dhe në shtrirjen globale. Ruajtja e besimit të publikut është thelbësore për solidaritetin shoqëror, marrëdhëniet e shoqërive me njëra-tjetrën dhe paqen e stabilitetin ndërkombëtar.

“Jeta pas ballkonëve” nga Massimo Gramellini

0

Në ballkonët e lagjes time nuk këndohet më. Pas grilave të ulura shquaj vetëm feksjet kaltëroshe të dritave të televizorëve. Edhe duartrokitjet janë zhdukur. Nga ndonjë dritare që s’dihet ku, jehon ulërima e një të ngujuari që i ka sosur rezervat e vetëkontrollit por mbetet pa përgjigje.

Heshtja jote mi dha të gjitha përgjigjet…

0

Ndonjëherë pres përgjigjen tënde, fjalët e tua … Heshtja jote mbyll atë që nuk dua të dëgjoj, atë që mohoj të dëgjoj.

Për të rriturit nevrik të qytetit tim…

0

Ju lutem.

E di që është e vështirë tani. E di që është konfuze. E di që jam vetë e hutuar.

Por edhe ata janë të hutuar gjithashtu.

MË TË POPULLARIZUARAT

MË TË LEXUARAT

Çdo mashkull e ka një grua që nuk do ta harrojë...

Në jetën e secilit njeri ka një grua, për ta kujtuar gjithmonë me butësi dhe ngrohtësi dhe me një trishtim të pakuptueshëm. Dhe kjo,...