Shkrime Autoriale

Ballina Shkrime Autoriale

Qëndro single derisa të gjesh dikë të tillë…

0

Qëndro single, derisa të gjesh dikë që të bën të ndihesh e veçantë; që fik celularin e tij, kur është me ty; që nuk do t’ia dijë për fjalët negative të të tjerëve për ty; që të sheh në sy kur i flet.

Gylen: Nevoja për paranojë… si po e gllabëron ky përbindësh të sotmen e njerëzimit?!

0

“Që në krye të herës, përfaqësuesit e dhunës që (duan të) sundojnë mbi fatin e kombeve kanë përdorur gjithnjë çdo gjë që që të mund të ndjellin frikë në mesin e turmës, për hir të ideologjisë së tyre apo për të justifikuar dhe për ta veshur me petkun e së arsyeshmes çdo të keqe që kanë bërë; me pak fjalë, kanë arritur që përmes gjepurash të llojit: “po rrezikohet ideologjia…”, “po na rrezikohet moderniteti…”, “shihni, ngado vetëm armiq të demokracisë…” apo “po na ikën laiciteti nga duart…”, të ndjellin shqetësim dhe frikë në radhët e turmave naive të popujve, duke i kthyer vendet fund e krye në çmendina.

Je gati të më duash edhe njëherë?

0

Nuk më ka dhembur asnjëherë e djeshmja. Por jam lutur përherë mbi të njëjtën gjë, uroj që për aq fort sa jam lënduar, të gëzohem, për aq herë sa jam trishtuar të lumturohem, për aq herë sa të kam dashur, të më duan edhe mua njëherë.

Heshtja jote mi dha të gjitha përgjigjet…

0

Ndonjëherë pres përgjigjen tënde, fjalët e tua … Heshtja jote mbyll atë që nuk dua të dëgjoj, atë që mohoj të dëgjoj.

Për tjetrin që do ta dashurojë atë!

0

Ajo tmerrohet nga merimangat. Kështu që kur ti të jesh jashtë me miqtë duke pirë natën dhe ajo të shkruan e terrorizuar që ka një merimangë tek dritarja, të lutem shko ta vrasësh. Ajo nuk do të flejë përndryshe.

Nuk jam lodhur duke dashuruar, por duke provuar!

0

 

Unë i kam dhënë fund përpjekjeve për t’ju përmirësuar. I kam dhënë fund nga të qenurit e fundit në list. I kam dhënë fund të qenurit vetëm një opsion, ose një telefonatë rutinë.

Mos e humb shpresën: dashuria e vërtetë do të të gjejë!

0

 

A do ta gjej ndonjëherë “Atë?” A do ta gjej ndonjëherë shokun tim të shpirtit? Personin tim të përhershëm? A ekzistojnë edhe shokët e shpirtit?

Dil me një vajzë që lexon!

0

Rosemarie Urquico

Dil me një vajzë që lexon, që i shpenzon paratë për libra në vend të rrobave; që ka pak hapësirë në dollap për shkak të numrit të librave. Dil me një vajzë që ka një listë me librat që dëshiron të lexojë, që është anëtarësuar në bibliotekë që kur ishte 12 vjeç.

Ende shpresoj se në fund do të jemi unë dhe ti!

0

 

Unë ende besoj se ti je shpirti im binjak. Unë ende të besoj dhe e kam një punë të pa kryer. Unë ende besoj se ka më shumë rreth rrëfimit tonë.

Dashuria e vërtetë ka zakon të kthehet. Dashuria jonë nuk është e përsosur, por është e vërtetë.

Ti nuk lexon…

0

Ti ha, pi, vishesh, mbathesh, zbavitesh. Por nuk je i qetë. Nuk ndjehesh i lumtur. Ke ankesa. Nuk të rreh mirë zemra. Nuk të mbushet mushkëria. Nuk e shijon dhe nuk e tret si duhet ushqimin. Mirë të bëhet. Do vuash derisa të vdesësh. Sepse ti nuk lexon.

MË TË POPULLARIZUARAT

MË TË LEXUARAT

10 thënie mbi fjalën dhe të folurit!

“Kur njeriu flet shumë, e thotë edhe atë që nuk është dashur ta thoshte.” – Cofucious “Ata që din të flasin, flasin shkurt.” – Fyodor Dostoyevsky “Pusho së...