Shkrime Autoriale

Ballina Shkrime Autoriale Faqe 2

Atdheu

0

Një atdhe është një tërësi e shumë familjeve; dhe, sikurse normalisht, familja mbështetet për respekt të vetvetes; kur dikush nuk ka interes të kundërt, qyteti ose fshati i dikujt, të cilin ne e quajmë atdhe, mbështetet për të njëjtin respekt të vetvetes.

Nuk jam lodhur duke dashuruar, por duke provuar!

0

 

Unë i kam dhënë fund përpjekjeve për t’ju përmirësuar. I kam dhënë fund nga të qenurit e fundit në list. I kam dhënë fund të qenurit vetëm një opsion, ose një telefonatë rutinë.

Gylen: Nevoja për paranojë… si po e gllabëron ky përbindësh të sotmen e njerëzimit?!

0

“Që në krye të herës, përfaqësuesit e dhunës që (duan të) sundojnë mbi fatin e kombeve kanë përdorur gjithnjë çdo gjë që që të mund të ndjellin frikë në mesin e turmës, për hir të ideologjisë së tyre apo për të justifikuar dhe për ta veshur me petkun e së arsyeshmes çdo të keqe që kanë bërë; me pak fjalë, kanë arritur që përmes gjepurash të llojit: “po rrezikohet ideologjia…”, “po na rrezikohet moderniteti…”, “shihni, ngado vetëm armiq të demokracisë…” apo “po na ikën laiciteti nga duart…”, të ndjellin shqetësim dhe frikë në radhët e turmave naive të popujve, duke i kthyer vendet fund e krye në çmendina.

Gratë e forta nuk u japin mundësinë e dytë atyre që kanë luajtur me të!

0

E di që jeni mësuar me vajza që mbajnë gjithmonë dyert dhe duart e tyre të hapura për ju, pavarësisht se çfarë bëni. Me vajzat që do të vazhdojnë të falin veprimet e tua dhe të të tërheqin gjithnjë, megjithë mënyrën sesi i trajtoni

Osho: “Dashuria e vërtetë kurr nuk bëhet barrë”

0

Ti thua se dashuria të bën të lirë. Por, zakonisht, shohim se dashuria bëhet barrë, dhe, në vend që të na çlirojë, na shtrëngon më shumë litarët.

Ende shpresoj se në fund do të jemi unë dhe ti!

0

 

Unë ende besoj se ti je shpirti im binjak. Unë ende të besoj dhe e kam një punë të pa kryer. Unë ende besoj se ka më shumë rreth rrëfimit tonë.

Dashuria e vërtetë ka zakon të kthehet. Dashuria jonë nuk është e përsosur, por është e vërtetë.

Recension: Pelegrini i Kompostelës

0

 

Autor: Arian Musa

Para se të futesha në temë po e shoh të duhur të bëjë një vërejtje lidhur me bibliotekën personale. Nga praktika ime nuk e kam pa aspak të qëlluar që rafti i librave të vendoset pas shpinës apo përballë tavolinës së punës. Në kundërshtim të kësaj praktike do të ju sugjeroja që librat të vendosen karshi jush apo prapa tavolinës së punës që të ju vrajë vazhdimisht syrin prezenca e librit, e kështu të mund të nxiteni sadopak që t’i shfletoni ato. Për arsye se nga përvoja ime kam vërejtur që libri si zbukurues i dhomës mund të jetë shumëfish ma i dobishëm nëse e shfletojmë.

Si ta njihni shpirtin binjak?

0

 

Nëse keni pasur takime ta vazhdueshme dashurie, mund të jetë e vështirë të tregoni nëse dashuria që po ndjeni është gjëja e vërtetë apo thjesht pasion, dhe pasi të keni pasur partnerë të shumtë, mund të duket sikur nuk do ta gjeni kurrë personi i duhur me të cilin do të mund të pajtoheshit. Sidoqoftë, koha do të vijë përfundimisht kur të takoni personin me të cilin keni qenë të destinuar ta kaloni pjesën tjetër të jetës tuaj – por nuk është gjithmonë e lehtë të kuptohet kjo. Ka aspekte të ndryshme për marrëdhënien e përsosur, dhe nëse të gjitha kutitë janë shënuar, ju mund të keni gjetur vetëm shokun tuaj të shpirtit.

Baballarët kanë rol shumë më të madh se sa mendohet, në jetën e vajzave të tyre!

0

 

Kur bëhet fjalë për vajzat dhe marrëdhëniet e tyre me prindërit, ekziston një besim i përgjithshëm që lidhja që ekziston midis nënave dhe vajzave është shumë më e fortë dhe më e thellë se ajo midis baballarëve dhe vajzave. Njerëzit mendojnë se baballarët kanë shumë më pak ndikim në jetën e vajzave të tyre sesa nënat ose madje nuk kanë aspak ndikim.

E dashur mama, pushimi nuk është veprim egoist – ti e meriton atë!

0

E dashur mama e lodhur që po e lexon këtë shkrim,

Nuk mund ta imagjinoj se çfarë ndjenje është të sjellësh një jetë të re në këtë botë. Unë as nuk mund të filloj të kuptoj se sa e pabesueshme dhe e mahnitshme është të rritësh një jetë brenda vetes dhe të lindni një qenie njerëzore. Është bekimi më i madh dhe një privilegj të jesh në gjendje ta bësh këtë.

MË TË POPULLARIZUARAT

MË TË LEXUARAT

A i shëron vërtetë koha të gjitha plagët!

Kurdo që të kaloni nëpër një situatë të dhimbshme dhe të provoni diçka që do të lërë patjetër një shenjë të përhershme në zemrën...