Thënie

Ballina Thënie

25 thënie nga Sigmund Freud!

0

1- Qytetërimi zuri fill kur një person i zemëruar hodhi fjalën në vend të gurit.

24 thënie nga poeti i zemrave të pastërta!

0

1. “Ji mirënjohës për kohët e vështira, ato të kanë treguar sesa i fortë mund të jesh.”

Thënie nga antikiteti mbi të mirën e të bukurën!

0

1. Bukuria është dhuratë e Zotit.
– Aristoteli

24 mendime të ndritura mbi vuajtjen!

0

1. Kush nuk ka vuajtur kurrë, as të ngushëllojë nuk di.
– Dag Hammarskjold

Shprehje mbi artin e heshtjes dhe urtësinë!

0

1. Paaftësia për të heshtur paraqet një nga dështimet më të mëdha të njerëzimit.
– Walter Bagehot (1826 – 1877); Ekonomist dhe kritik anglez

Thënie nga Honore de Balzac

0

“Askush nuk e dashuron një femër thjesht se është e bukur apo e shëmtuar, budallaqe apo inteligjente. Ne dashurojmë sepse thjesht dashurojmë”.

Thënie nga “Dashuria në kohën e kolerës”

0

“Gjithmonë mbaj mend që gjëja më e rëndësishme në një martesë të mirë nuk është lumturia, por stabiliteti”.

Thënie mbi dashurinë, gruan dhe poezinë!

0

“Nëse je duke kaluar një çast të vështirë, vazhdo përpara, i keq është çasti, jo ti.”
– Spinoza

Shprehje nga mençuria romake!

0

“Qoftë edhe një qime, edhe ajo ka hijen e vet.”

Dhjetë thënie mbi dashurinë!

0

“Nuk është mungesa e dashurisë, por mungesa e miqësisë ajo që i bënë martesat të palumtura.”
– Friedrich Nietzsche

MË TË POPULLARIZUARAT

MË TË LEXUARAT

Pjesë e shkëputur nga “Tuneli”, Ernesto Sabato

“Këtë grua jam duke e parë për herë të parë dhe të fundit. Kurrë më gjatë jetë sime nuk do ta shohë atë. Mendimet...