Thënie

Ballina Thënie

Thënie nga autorë të ndryshëm!

0

“Për t’i udhëhequr njerëzit, ec pas tyre.”
– Lao Tzu

Thënie nga filozofë të ndryshëm!

0

“Secila gjeneratë e imagjinon veten si më inteligjente se gjenerata para tyre dhe më e mençur se ata që vijn pas tyre.”
– George Orwell

Mendime frymëzuese nga mendimtarë të mëdhenjë!

0

“Martesa nuk duhet të jetë burg, por një kopsht në të cilin kultivohet diçka më e lartë.”
– Irvin D. Yalom

Dhjetë thënie nga dhjetë personalitete të njohura!

0

“Duke besuar me pasion në diçka që ende nuk e ekziston vërtetë, ne e krijojmë atë. Ajo që nuk ekziston është vetëm diçka që nuk e kemi dëshiruar mjaftueshëm.”
– Franz Kafka

Dhjetë thënie nga autorë të ndryshëm!

0

“Triku më i shkëlqyer i djallit është të u’a mbush mendjen se ai nuk ekziston.”
– Charles Baudelaire

Dhjetë mendime të ndritura!

0

“Kompjuterët janë të padobishëm. Ata mund të i’u japin juve vetëm përgjigje.”
– Pablo Picasso

Thënie nga autorë të ndryshëm!

0

“Njeriu që premton gjithçka është e sigurt se nuk do të përmbush asgjë. Secili që premton shumë është në rrezik të përdorimit të mjeteve djallëzore për ti zbatuar premtimet e tij dhe tashmë është në rrugën e vdekjes së përhershme.”
– Carl Gustav Jung

Dhjetë thënie nga dhjetë mendimtarë të ndryshëm!

0

“Hidhërimi jep thellësi, lumturia lartësi. Hidhërimi jep rrënjë, lumturia degë. Lumturia është sikur një pemë që shkon lartë në qiell, ndërsa hidhërimi sikur rrënjët, që shkojnë thëllë në tokë. Të dyja janë të nevojshme sepse sa më lartë që shkon një pemë, aq më thellë nguliten rrënjët e saj, njëkohësisht. Sa më e madhe pema, aq më të mëdha janë rrënjët e saj. Në fakt, këto gjithmonë janë në proporcion. Ky është balanci.”
– Osho

Dhjetë thënie nga autorë të ndryshëm!

0

“Nëse dëshiron të jesh kërkues i palëkundur i së vërtetës, është e nevojshme që të paktën njëherë gjatë jetës tënde të dyshosh, sa më shpejt që është e mundur, në gjithçka.”

– René Descartes

Nga Homeri tek Sartri – 10 thënie nga mendje të ndritura!

0

“I urryer është për mua, aq sa portat e ferrit, ai njeri që fsheh në zemrën e tij diçka ndërsa me fjalë thotë diçka tjetër.”
– Homeri, “Iliada”

MË TË POPULLARIZUARAT

MË TË LEXUARAT

Pjesë e shkëputur nga libri “Një përvijim i filozofisë”, Betrand Russell

“Për të qenë një filozof i mirë, njeriu duhe të ketë dëshirë të madhe për të njohur, të kombinuar me vëmendjen e madhe kundrejt...