Thënie

Ballina Thënie

Nga Homeri tek Sartri – 10 thënie nga mendje të ndritura!

0

“I urryer është për mua, aq sa portat e ferrit, ai njeri që fsheh në zemrën e tij diçka ndërsa me fjalë thotë diçka tjetër.”
– Homeri, “Iliada”

30 thënie filozofike nga disa prej mendjeve më të ndritura!

0

“Mos qaj që mbaroi, por qesh sepse ndodhi.”
– Dr. Seuss

Shprehjet më të bukura nga Fyodor Dostoevsky!

0

“Duhet ta duash jetën, më shumë se sa vetë kuptimin e jetës.”

Dhjetë thënie mbi dashurinë!

0

“Nuk është mungesa e dashurisë, por mungesa e miqësisë ajo që i bënë martesat të palumtura.”
– Friedrich Nietzsche

Shprehjet më briliante nga Arthur Schopenhauer!

0

“E gjithë e vërteta kalon nëpër tri faza. Së pari, ajo është e tallur. Së dyti, ajo është e kundërshtuar me dhunë. Së treti, ajo është e pranuar si vetë-evidente.”

50 thënie nga gjeniu – François-Marie Arouet i njohur si Volter!

0

Kur më 1694 një djalë shëndetlig lindi në familjen e një juristi në Paris, askush nuk besonte se kishte lindur një prej gjenive më të mëdhenj që ka njohur historia. Nga burgu, në diskutimet mes librave të vjetër deri te vezullimet perandorake, kjo do të ishte jeta 83-vjeçare e François-Marie Arouet, që gjithë bota sot e njeh me emrin Voltaire (Volter).

Thënie të shkëputura nga libri “Tre shokë”, Erich Maria Remarque

0

“Modestia dhe ndërgjegjja në punë çmohen e shpërblehen vetëm nëpër romane.”

24 thënie motivuese nga njerëz të suksesshëm!

0

Lexoni 24 thëniet e njerëzve të suksesshëm në fusha të ndryshme, për të kuptuar se gjithçka varet nga ju.

Dhjetë thënie nga Leonardo da Vinçi!

0

“Asgjë më shumë se heshtja nuk e forcon autoritetin.”

Shprehje të mençura nga Gëte, Herakliti dhe Aristofani!

0

“Koha është një lojë që luhet bukur nga fëmijët.”

MË TË POPULLARIZUARAT

MË TË LEXUARAT

Poezi nga Agim Doçi!

ELEGJI... (Sipas stilit të Çajupit) Në ç’vend kemi lerë Krenarë dhe të dhjerë!… Në Shqipëri !… Ku të hedhin më shumë baltë Dhe fajdetë të grinë paratë ? Në Shqipëri !… Ku...

Fragmente nga kryeveprat!