Thënie

Ballina Thënie

Thënie nga Friedrich Nietzsche dhe Viktor Hygo

0

– Friedrich Nietzsche

“Sa më lart që ngjitemi, aq më të vegjël u dukemi atyre që nuk mund të fluturojnë”.

20+ thënie nga Platoni!

0

“Ne me lehtësi mund ta falim një fëmijë që ka frikë nga errësira; tragjedia e vërtetë e jetës është kur i rrituri ka frikë nga drita.”

50 thënie nga gjeniu – François-Marie Arouet i njohur si Volter!

0

Kur më 1694 një djalë shëndetlig lindi në familjen e një juristi në Paris, askush nuk besonte se kishte lindur një prej gjenive më të mëdhenj që ka njohur historia. Nga burgu, në diskutimet mes librave të vjetër deri te vezullimet perandorake, kjo do të ishte jeta 83-vjeçare e François-Marie Arouet, që gjithë bota sot e njeh me emrin Voltaire (Volter).

6 mendime të ndritura nga Simone de Beauvoir!

0

“Kur kam qenë fëmijë, kur kam qenë adoleshente, librat më kanë mbrojtur nga dëshpërimi: kjo më ka bindur se kultura është vlera më e lartë.”

50 thënie nga “Harku i Triumfit”

0

1. Që të bëhesh qesharak s`të mjafton vetëm guximi, por duhet të kesh edhe moskokëçarjen e nevojshme.

Thënie nga autorë të ndryshëm!

0

“Keni kujdes nga shpenzimet e vogla. Një rrjedh e vogël e fundos edhe anijen e madhe.”

15 mendime të bukura mbi dashurinë!

0

“Ajo ishte e gatshme të mohonte ekzistencën e hapësirës dhe kohës, më shumë se sa ta pranonte se dashuria mund të mos jetë e përjetshme.”
– Simone de Beauvoir

Shprehje nga Ernest Hemingway dhe Kahlil Gibran!

0

– Ernest Hemingway

“Nuk ka asgjë fisnike tek të qenit superior ndaj shokut tuaj. Fisnikëri e vërtetë është të qenit superior ndaj ish-vetes tuaj”.

Thënie nga Goethe!

0

Sidoqoftë, gjatë kohës në universitet, Goethe kishte qenë më shumë i pasionuar me shkrimin, ndonëse supozohet se ai i ka djegur disa prej shkrimeve të tij sepse i ka konsideruar si të pavlefshme.

Thënie nga Leonardo da Vinçi dhe Pablo Picasso!

0

“Secili fëmij është një artist. Problemi është si të mbetet artist edhe kur të rritet.”

MË TË POPULLARIZUARAT

MË TË LEXUARAT

Nuk jam lodhur duke dashuruar, por duke provuar!

  Unë i kam dhënë fund përpjekjeve për t’ju përmirësuar. I kam dhënë fund nga të qenurit e fundit në list. I kam dhënë fund...

Çfarë jam për ty?