Thënie

Ballina Thënie Faqe 13

Shprehje nga Ernest Hemingway dhe Kahlil Gibran!

0

– Ernest Hemingway

“Nuk ka asgjë fisnike tek të qenit superior ndaj shokut tuaj. Fisnikëri e vërtetë është të qenit superior ndaj ish-vetes tuaj”.

Thënie nga Milan Kundera, Bob Dylan, Tolstoy dhe Nietzsche!

0

“Të bësh dashuri me një grua dhe flesh me një grua janë dy pasione të ndara, jo vetëm të ndryshme, por edhe të kundërta.

Thënie frymëzuese për të mos u dorëzuar kurrë!

0

“Unë nuk i kushtoj vëmendje botës që merr fund. Ka marrë fund për mua shumë herë, dhe pastaj ka rilindur përsëri në mëngjes”.

Shprehje të bukura mbi vuatjen!

0

 1. Kush nuk ka vuajtur kurrë, as të ngushëllojë nuk di.
– Dag Hammarskjold

Mendime mbi jetën nga filozofi anglez Bertrand Russell!

0

“Dashuria është shumë më tepër se sa dëshira për marrdhënie seksuale; ajo është mjeti kryesor për të ikur nga vetmia e cila i prek meshkujt dhe femrat përgjatë pjesës më të madhe të jetës së tyre.”

Thënie nga romancieri Honore de Balzac!

0

“Lavdia është një helm që duhet marrë me doza të vogla!”

Mendime të ndritura nga Gëte!

0

“Gjëja më e rëndësishme që mund të bëjë një burrë për fëmijët e tij, është të dojë nënën e tyre.”

Shprehje mbi lumturinë nga 15 filozofë të njohur!

0

“Lumturia qëndron në përsëritjen e vazhdueshme të kënaqësisë.”
– Arthur Schopenhauer

Filozofët për dashurinë!

0

“Ajo ishte e gatshme të mohonte ekzistencën e hapësirës dhe kohës, më shumë se sa ta pranonte se dashuria mund të mos jetë e përjetshme.”
– Simone de Beauvoir

MË TË POPULLARIZUARAT

MË TË LEXUARAT

Dhjetë thënie nga autorë të ndryshëm!

“Nëse dëshiron të jesh kërkues i palëkundur i së vërtetës, është e nevojshme që të paktën njëherë gjatë jetës tënde të dyshosh, sa më...