Thënie

Ballina Thënie Faqe 13

Thënie nga Alexander Dumas

0

“Unë nuk jam krenar por jam i lumtur, dhe lumturia mendoj që vërbon më shumë se krenaria.”

Thënie nga libri “Një tragjedi amerikane”, Theodore Dreiser

0

“Njerëzit fillojnë të të bëjnë ndere kur shohin se ti qëndron pak me lart se ta.”

Thënie nga Arthur Schopenhauer!

0

“Ai që shkruan për budallenjtë, audiencën e lartë e ka të sigurtë.”

Dhjetë mendime të bukura mbi edukimin!

0

“Djalosh, prej atij që ke mësuar të flasësh, përse nuk ke mësuar edhe të heshtësh?”
– Demosteni

Thënie nga mendimtarë të njohur mbi shtetin, pushtetin dhe demokracinë!

0

“Demokracia plus injoranca e popullit, është rruga më e shkurtër drejt despotizmit nëpërmjet demagogjisë.” – Marquis de Condorcet

Mendime të pavdekshme nga mendje të ndritura!

0

“Vlera e një njeriu duhet parë në faktin se çfarë jep, dhe jo në atë se çfarë është në gjendje të marrë”. – Albert Ajnshtajn

Shprehje nga John Lennon!

0

“Ti mund të thuash se jam një ëndërrimtar, por unë nuk jam i vetmi. Shpresoj se një ditë do të na bashkohesh. Dhe bota do të jetojë pastaj si një e vetme.”

Çfarë do të thotë të kesh një motër? Këto thënie e përshkruajnë më së miri!

0

“Një motër është një pjesë e fëmijërisë që asnjëherë nuk ka për të humbur nga ty”.

Thënie nga Goethe!

0

Sidoqoftë, gjatë kohës në universitet, Goethe kishte qenë më shumë i pasionuar me shkrimin, ndonëse supozohet se ai i ka djegur disa prej shkrimeve të tij sepse i ka konsideruar si të pavlefshme.

MË TË POPULLARIZUARAT

MË TË LEXUARAT

“Shekulli i argjendtë” në poezinë ruse

Shkruan: Ardian Batusha  Historia e shoqërive njerëzore është e mbushur përplot me mëkate ndaj artistëve. Pa dashur ta reduktoj nocionin artist, preferoj ti quaj artistë,...