Thënie

Ballina Thënie Faqe 13

Shprehje nga disa prej mendjeve më të ndritura të filozofisë dhe letërsisë!

0

“Njerëzit gënjejn për diçka vetëm atëherë kur ata janë tmerrësisht të frikësuar se do ta humbin atë.”
– Orhan Pamuk

25 thënie mbi frikën dhe tejkalimin e saj!

0

“Kam mwsuar se guximi nuk ishte mungesa e frikës, por triumfi mbi të. Njeriu trim nuk është ai që nuk frikësohet, por ai që e pushton atë frikë.” – Nelson Mandela

Çfarë do të thotë të kesh një motër? Këto thënie e përshkruajnë më së miri!

0

“Një motër është një pjesë e fëmijërisë që asnjëherë nuk ka për të humbur nga ty”.

E vërteta nëpër shekuj – nga Platoni deri tek Kamy. 20 thënie mbi të vërtetën!

0

“Faktet nuk pushojnë së ekzistuari vetëm sepse ato injorohen.” –  Aldous Huxley

Shprehje të bukura që do të ju mbushin me optimizëm!

0

“Ndoshta gabimi më i madh që kam bërë në të shkuarën, ka qenë të besoja se dashuria kishte të bënte me gjetjen e njeriut të duhur. Në të vërtetë, dashuria ka të bëjë me shndërrimin në njeriun e duhur. Mos kërko për personin, me të cilin do të kalosh jetën. Bëhu personi me të cilin do ta kalosh jetën tënde”. – Neil Strauss

Thënie për mësuesit dhe mësimdhënien!

0

Mbase u bë ca kohë që jeni shkëputur nga shkolla apo që kur keni komunikuar me ish-mësuesen tuaj, por kujtimet mbeten!

30 shprehje të bukura nga 30 libra të suksesshëm!

0

“Nuk ka kërcënim më të madh për kritikët dhe cinikët dhe njerëzit që nxisin frikë, se sa ata prej nesh, që jemi gati të rrëzohemi, sepse kemi mësuar se si të ngjitemi sërish në këmbë”

“Rising strong: The reckoning. The rumble. The revolution”, nga Brenè Brown

30 thënje nga 6 autorë të ndryshëm!

0

– Martin Luther King Jr.

“Shkenca hulumton; religjioni interpreton. Shkenca i jep njeriut dije e cila është pushtet; religjioni është i jep njeriut mençuri e cila është kontroll. Shkenca kryesisht ka të bëjë me faktet, ndërsa religjioni me vlerat. Këto dyja nuk janë rivale.”

Shprehje mbi artin e heshtjes dhe urtësinë!

0

1. Paaftësia për të heshtur paraqet një nga dështimet më të mëdha të njerëzimit.
– Walter Bagehot (1826 – 1877); Ekonomist dhe kritik anglez

MË TË POPULLARIZUARAT

MË TË LEXUARAT

Fragment nga Friedrich Nietzsche

“Po jetoj një jetë të atillë ku njoha si parajsën ashtu dhe ferrin. Jetova një dashuri të atillë ku njoha dhe pasionin dhe humbjen. Kur...

20+ thënie nga Rumi