Thënie

Ballina Thënie Faqe 2

Shprehjet më të bukura nga Fyodor Dostoevsky!

0

“Duhet ta duash jetën, më shumë se sa vetë kuptimin e jetës.”

20+ shprehje për dashurinë!

0

“E dini se jeni të dashuruar atëherë kur nuk mund të flini, sepse më në fund, realiteti është më i bukura se ëndërrat e juaja.”
– Dr. Seuss

10 thënie të bukura nga François de La Rochefoucauld

0

“Asnjë person nuk është më shpesh gabim se sa ai që nuk e pranon se është gabim.”

Çfarë është Dashuria? Thënie nga njerëz të famshëm nga filozofia dhe letërsia!

0

Këtu vjen një përzgjedhje e përkufizimeve poetike mbi një fenomen të veçantë që është njëherësh më i patrajtë sesa arti, më i njëmendshëm sesa shkenca, dhe më filozofik sesa vetë filozofia. Këtu janë të mbledhura disa nga përceptimet më ngulitëse dhe të çdo kohe mbi dashurinë, të zgjedhura nga qindra vite histori letërsie- shijojini.

24 thënie motivuese nga njerëz të suksesshëm!

0

Lexoni 24 thëniet e njerëzve të suksesshëm në fusha të ndryshme, për të kuptuar se gjithçka varet nga ju.

25 thënie mbi frikën dhe tejkalimin e saj!

0

“Kam mwsuar se guximi nuk ishte mungesa e frikës, por triumfi mbi të. Njeriu trim nuk është ai që nuk frikësohet, por ai që e pushton atë frikë.” – Nelson Mandela

Nëntë këshilla të arta nga Osho!

0

Shree Rajneesh është një udhëheqës mistik dhe shpirtëror indian, i njohur gjerësisht si Osho. Rajneesh ka shpjeguar meditimin, dashurinë dhe kurajon.

40 shprehje për jetën, vdekjen dhe dashurinë nga Jim Morrison!

0

“Kam lindur duke qarë kur të gjithë qeshnin. Do të vdes duke qeshur, kur të gjithë do të qajnë!”

10 thënie mbi fjalën dhe të folurit!

0

“Kur njeriu flet shumë, e thotë edhe atë që nuk është dashur ta thoshte.”
– Cofucious

Dhjetë thënie mbi dashurinë!

0

“Nuk është mungesa e dashurisë, por mungesa e miqësisë ajo që i bënë martesat të palumtura.”
– Friedrich Nietzsche

MË TË POPULLARIZUARAT

MË TË LEXUARAT

Fragmente nga libri “Sundimtari”, Niccolo Machiavelli

“Kështu ndodh gjithmonë: posa ndonjë i huaj i fuqishëm hyn në një krahinë, të gjithë ata që janë aty më të dobët bëhen me...