Thënie

Ballina Thënie Faqe 3

Çfarë mendojnë për pushtetin dhe demokracinë të diturit, nga Sokrati e Konfuci te Gëte, nga Niçe tek Tolstoy!

0

Niçe: Unë e quaj shtet ku të gjithë dehen me helmin, e të mirave dhe të këqijave: shtet, ku askush nuk di për veten e vet, as të mirët e as të këqijtë: shtet, ku vetëvrasja e ngadalshme e të gjithëve quhet –“jetë”.

10 thënie të bukura nga François de La Rochefoucauld

0

“Asnjë person nuk është më shpesh gabim se sa ai që nuk e pranon se është gabim.”

Çfarë është Dashuria? Thënie nga njerëz të famshëm nga filozofia dhe letërsia!

0

Këtu vjen një përzgjedhje e përkufizimeve poetike mbi një fenomen të veçantë që është njëherësh më i patrajtë sesa arti, më i njëmendshëm sesa shkenca, dhe më filozofik sesa vetë filozofia. Këtu janë të mbledhura disa nga përceptimet më ngulitëse dhe të çdo kohe mbi dashurinë, të zgjedhura nga qindra vite histori letërsie- shijojini.

30 thënje nga 6 autorë të ndryshëm!

0

– Martin Luther King Jr.

“Shkenca hulumton; religjioni interpreton. Shkenca i jep njeriut dije e cila është pushtet; religjioni është i jep njeriut mençuri e cila është kontroll. Shkenca kryesisht ka të bëjë me faktet, ndërsa religjioni me vlerat. Këto dyja nuk janë rivale.”

20 thënie nga filozofë dhe psikologë të njohur!

0

“Ajo që quhet arsye për të jetuar, është gjithashtu arsye e shkëlqyer edhe për të vdekur.” – Albert Camus

Mendime të pavdekshme nga mendje të ndritura!

0

“Vlera e një njeriu duhet parë në faktin se çfarë jep, dhe jo në atë se çfarë është në gjendje të marrë”. – Albert Ajnshtajn

Dhjetë mendime të bukura mbi edukimin!

0

“Djalosh, prej atij që ke mësuar të flasësh, përse nuk ke mësuar edhe të heshtësh?”
– Demosteni

40 shprehje për jetën, vdekjen dhe dashurinë nga Jim Morrison!

0

“Kam lindur duke qarë kur të gjithë qeshnin. Do të vdes duke qeshur, kur të gjithë do të qajnë!”

10 thënie mbi fjalën dhe të folurit!

0

“Kur njeriu flet shumë, e thotë edhe atë që nuk është dashur ta thoshte.”
– Cofucious

10 mendime të bukura mbi punën!

0

“Në qoftë se nga përtacia do të shtrihem në shtrat dhe të më zërë gjumi, atëherë më mirë të vdesë.”
– Johann W. Goethe

MË TË POPULLARIZUARAT

MË TË LEXUARAT

Pse e lëndojmë njëri-tjetrin – korrespondenca mes Tolstoit dhe Gandit!

Pse e lëndojmë njëri-tjetrin – korrespondenca mes Tolstoit dhe Gandit! Në vitin 1908, revolucionari indian Taraknath Das i shkroi Leo Tolstoit, një nga figurat më...