Secila thyerje e zemrës është, të paktën, një dhimbje e madhe. Ju nuk ndjeni vetëm dhimbjen emocionale që po ju hanë të gjallë, por jeni edhe të zemëruar.

Ju jeni të zemëruar me atë personin tjetër që ju dërrmoi, pa ta dhënë atë një mundësi të dytë ose pa menduar fare për pasojat e veprimeve të tij.

Ju jeni të mërzitur për veten tuaj, për gjykimin tuaj të keq, për lejimin e dikujt që ishte qartë i gabuar për ju në të gjitha mënyrat, për t’i besuar dikujt që padyshim nuk duhet, dhe më në fund – për të lejuar që të gjitha këto të ndodhin.

Jo vetëm kaq – ju jeni gjithashtu e çmendur nga karma, fati, besimi, Zoti, ose çfarëdo force hyjnore në të cilën ju besoni.

Në fund të fundit, ju jeni personi i fundit që meritoi të kalojë nëpër këto, kështu që pse kjo përvojë shkatërruese duhej të ju ndodhte juve?

Ju kurrë nuk e keni dëmtuar askënd, e lëre më këtë njeri që ju trajtoi si mos më keq dhe përfundoi duke ju braktisur, sikur ju të mos kishit rëndësi kurrë për të.

Në fakt, ju gjithmonë ishit personi më i mirë i mundshëm – dikush që ishte tepër i kujdesshëm për të mos lënduar me dashje ndjenjat e dikujt tjetër.

Epo, këtu jeni gabim. Në vend që ta shihni këtë dhimbje zemre si gjëja më e keqe që mund t’ju ndodhë, ju duhet të jeni mirënjohës për të.

Jini mirënjohëse për të gjithë dhimbjen nëpër të cilën po kaloni, për të gjitha mësimet që keni mësuar dhe për të patur një përvojë të re të vlefshme në jetën tuaj që do t’ju ndihmojë të rriteni drejt gruas që supozohet të bëheni.

Jini mirënjohës për secilën goditja ndaj zemrës suaj, sepse kjo ju ndihmoi të shihni shumë gjëra më qartë.

Nëse nuk do të kishte ndodhur kjo, nuk do t’i dinit gjërat që ju dini tani dhe do ta kishit akoma atë bagazh që nuk meriton një vend në jetën tuaj, pranë jush.

Nëse ai nuk do të kishte vendosur të tregonte ngjyrat e tij të vërteta, kurrë nuk do të zbulonit se çfarë lloji i përbindëshit fle pranë teje.

Nuk do të dinit kurrë për ato që ai është i aftë ti bëjë. Kurrë nuk do e kuptoje se ai nuk të donte sa duhet.

Ju kurrë nuk do ta nxirrnit këtë njeri toksik nga jeta juaj dhe do të harxhonit më shumë vite pranë dikujt që e kishte atë e cila nevojitej për të thyer zemrën tuaj, pa marrë parasysh madje as emocionet tuaja.

Ju do të ishit ende e bindur që i dashuri juaj është ky djalë i bukur që kurrë nuk do të bëjë asgjë për t’ju lënduar dhe dashuria e të cilit për ju është e përjetshme.

Ju nuk do të ishit e vetëdijshme për faktin se ai është në të vërtetë i gatshëm të ju braktisë, në shenjën e parë të një pengese ose shqetësimi të vogël.

Nëse ky idiot nuk do të kishte vendosur të ju braktiste, ju kurrë nuk do të dinit si të dallonit flamujt e kuq të zakonshëm për të gjithë burrat toksikë, dhe nuk do të ishit më e mençur dhe më e kujdesshme kur bëhet fjalë për zgjedhjen tuaj të ardhshme të të dashurve të mundshëm.

Dhe ju me siguri nuk do të keni mundësinë ta dini ndryshimin midis një djali të mirë dhe një djali që do t’ju lëndojë.

Nëse nuk e keni provuar këtë goditje zemre, ju nuk do të keni pasur kurrë mundësinë të shihni se cilët janë miqtë tuaj të vërtetë.

Kush ishin ata që ishin vazhdimisht të disponueshëm për ju, që ju kanë dëgjuar gjithmonë me vëmendje dhe janë vazhduar t’ju ofrojnë supin e tyre për të qarë?

Dhe në anën tjetër, do ta dini cilët ishin ata që ishin gjithmonë shumë të zënë për të folur për problemet tuaja dhe nuk mund të kujdeseshin aspak për t’ju ndihmuar të ndjeheni më mirë?

Nëse nuk do ta kishe zemrën të thyer, nuk do ta dinit kurrë sa të fortë dhe të fuqishëm mund të jeni në të vërtetë.

Nuk do ta kuptonit që ky nuk është skenari i rastit më të keq të historisë suaj dhe mund ta mbijetoni atë – në të njëjtën mënyrë për të mbijetuar gjithçka që ju hedh jeta tek ju.

Ju nuk do ta dini se të qenit beqar nuk është gjëja më e keqe që mund t’ju ndodhë, dhe se të përqafoni kohën tuaj mund të jetë vendimi më i mirë i jetës tuaj, nëse thjesht luani kartat tuaja ashtu si duhet.

Kurrë nuk do të zbulonit se mund ta funksiononi vetë dhe se nuk keni nevojë për një burrë që t’ju plotësojë.

Më e rëndësishmja – nëse ky djalë nuk do ta kishte thyer kurrë zemrën, kurrë nuk do ta kishit parë rëndësinë e të dashuruarit më shumë se sa ta thjesht ta doni dikë tjetër, dhe veçanërisht partnerin tuaj romantik.

Kurrë nuk do ta kuptonit se sa e gabuar është të vendosësh një djalë para vetes, as të mësosh rëndësinë e përparësisë së vetvetes, pa e konsideruar atë një veprim egoist.

Kështu që po, disa njerëz ju thyejnë zemrën në një milion copë.

Thënë më ndryshe, në vend që t’i mallkoni ata që e bënë këtë, konsideroni veten me fat që keni kaluar një pjesë të shtigjeve me ta sepse ata në të vërtetë ju ndihmuan – ata pastruan vizionin tuaj, ju bënë të hiqni syzet e diellit tuaj të mbuluar me trëndafila dhe ju mësuan më shumë nga sa mund ta imagjinonit./filozofia.al

Autore: Selma June
Në shqip nga filozofia.al

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu