“Nuk është mungesa e dashurisë, por mungesa e miqësisë ajo që i bënë martesat të palumtura.”
– Friedrich Nietzsche

“Dashuria është ajo gjendje në të cilën lumturia e personit tjetër është esenciale për lumturinë tënde.”
–  Robert A. Heinlein

“Kur dikush ju dashuron, mënyra se si flet për ty është ndryshe. Ti ndihesh e sigurt dhe rehatshëm.”
– Jess C. Scott

“Personi që e dashuroni dhe personi që ju dashuron nuk janë kurrë, kurrë i njejti person.”
– Chuck Palahniuk

“Dashuria është e shkurt. Harrimi i saj është i gjatë.”
– Pablo Neruda

“Sa më e madhe dashuria, aq më e madhe është tragjedia pasi dashuria të përfundojë.”
– Nicholas Sparks

“Çfarë është ferri? Mendoj që është vuajtja nga të qenurit i paaftë për të dashuruar.”
– Fyodor Dostoyevsky

“Respekti ishte shpikur për ta mbulur vendin e zbrazët në të cilin duhej të ishte dashuria.”
– Leo Tolstoy

“Sa më shumë që dikush gjykon, aq më pak ai dashuron.”
– Honoré de Balzac

“Largësia i dobëson dashuritë e vogla dhe i rrit ato të mëdhat, ashtu sikur era e cila qiriun e fik por zjarrin e ndez edhe më shumë.”
– François de La Rochefoucauld

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu