SHARE

– Lao Tzu

___________________
Lao Tzu ka qenë një shkrimtar dhe filozof antik kinez, i cili mendohet se ka jetuar rreth shekullit të VI-të, para lindjes së krishtit, bashkëkohorë më Konfuçin, por disa historian argumentojnë se ai në të vërtetë ka jetuar gjatë periudhës ndërluftuese të shteteve, të shekullit V ose IV, para lindjes së krishtit. Puna e tij është përdorur nga shumë lëvizjë anti-autoritative dhe gjithashtu edhe nga legalizmi kinez.