SHARE

Çka është dashuria? E kam takuar rrugëve një djal të ri shumë të varfër, i cili ishte i dashuruar. Kapela e tij ishte e vjetër, palltoja e leckosur, uji kalonte nëpër këpucët e tij dhe yjet në shpirtin e tij.

– Victor Hugo

“Të mjerët”

________________________________
Victor Marie Hugo (shqiptimi: Viktor Hygo) lindi në Besançon më 26 shkurt të vitit 1802, ishte një dramaturg, poet dhe shkrimtar francez, i konsideruar si babai i Romantizmit si dhe një figurë dominuese në letërsinë franceze të shekullit XIX.