SHARE

Gratë janë bërë për tu dashuruar, jo për tu kuptuar.

-Oscar Wilde
___________________________

Oscar Fingal O’Flahertie Wills Wilde (16 Tetor, 1854 – 30 Nëntor, 1900) ishte një dramaturg, eseist dhe poet irlandez. Pas shkrimeve të tij të ndryshme gjatë viteve 1880, ai u bë njëri ndër dramaturgër më të popullarizuar në Londër, gjatë viteve 1890. Njëra ndër veprat më të famshme të tij është “The picture of Dorian Grey”