SHARE

Nuk ekziston lumturia e as mjerimi në botë; ekzsiton vetëm krahasimi i njërës gjendje me tjetrën, asgjë më shumë. Ai i cili e ka përjetuar mjerimin më të thellë, është i aftë ta provojë lumturinë supreme. Ne duhet ta ndjejmë vdekjen, për t’i shijuar kënaqësit e jetës. Jeto pra dhe bëhu i lumtur dhe kurrë mos harro se deri në ditën kur Zoti të vendos të i’a zbulojë të ardhmen njeriut, e gjithë mençuria njerëzore, është brenda dy fjalëve: “Prit dhe shpreso”.

– Alexandre Dumas