SHARE

Njerëzit i besonin Zotit të qeveriste botën. Ky besim kufizonte përgjegjësit e tyre. Besimi i ri që ata duhet të qeverisnin veten e tyre krijoi për shumëkënd një barrë të patolerueshme përgjegjësie të afërt. E gjitha duhet pranuar.

Karl R. Popper, “Shoqëria e hapur dhe armiqtë e saj”.
___________________________

Karl Raimund Popper (28 Korrik, 1902 – 17 shtator, 1994) ishte profesor dhe filozof anglezo – austriak. Ai në përgjithësi është i njohur si njëri ndër filozofët më të mëdhenjë të shkëncës të shekullit XX.