SHARE

Unë nuk kam besim në perfeksionin njerëzor. Mendoj se përpjekja njerëzore nuk ka ndonjë efekt të dukshëm mbi njerëzimin. Njeriu tani është më aktiv – por jo më i lumtur, jo më i mençur se sa që ka qenë para 6000 viteve.

– Edgar Allan Poe
________________________
Edgar Allan Poe (19 janar, 1809 – 7 tetor, 1849) ishte shkrimtarë, botues dhe kritik letrar amerikan. Poe më së shumti është i njohur poezi dhe tregimet e tij të shkurtëra.