SHARE

Është goxha hap të fillosh të dashurosh. Ju duhet të keni energji, zemërgjerësi dhe verbëri. Ekziston madje një moment që në fillim kur ju duhet të hidheni mbi një humnerë: nëse filloni të mendoheni rreth saj, ju nuk e bëni.

– Jean Paul Sartre, “Neveria”

Jean-Paul Charles Aymard Sartre (21 korrik, 1905 – 15 prill, 1980) ishte filozof francez, dramaturg, novelist, aktivist politik dhe kritik letrar. Ai ishte njëra ndër figurat kryesore të filozofisë ekzistencialiste. Në vitin 1964 ai u nderua me çmimin Nobel për letërsi, të cilin e refuzoi.