SHARE

Individi duhet gjithmonë të luftojë për të mos u pushtuar nga turma. Nëse e provoni këtë ju shpeshherë do të jeni i vetmuar dhe ndonjeherë edhe i frikësuar. Megjithatë, asnjë çmim nuk është i lartë për tu paguar, për privilegjin e posedimit të vetvetes.

– Friedrich Nietzsche

Friedrich Wilhelm Nietzsche (15 tetor, 1844 – 25 gusht, 1900) ishte filozof, kritik kulturor, poet dhe studjues i filozofis greke, puna e të cilit ka ushtruar një ndikim të thellë në filozofinë perëndimore.