SHARE

Njerëzit vazhdimisht i fajësojnë rrethanat për gjendjen e tyre. Unë nuk besoj në rrethana. Njerëzit që i’a dalin në këtë botë janë ata të cilët zgjohen dhe i kërkojnë rrethanat që i duan dhe nëse nuk i gjejnë, ata i krijojnë ato.

– George Bernard Shaw

George Bernard Shaw (26 korrik, 1856 – 2 nëntor, 1950) ishte dramaturg irlandezo-anglez, influenca e të cilit ishte e madhe në teatrin, kulturën dhe politikën angleze.