SHARE

Unë nuk jam më i dashuruar në të, kjo është e sigurtë. Por ndoshta e dua atë. Dashuria është e shkurtër, harrimi i saj është i gjatë.

– Pablo Neruda, “Twenty Love Poems and a Song of Despair”

Pablo Neruda (12 qershor, 1904 – 23 shtator, 1973) ishte poet, diplomat dhe politikan nga Kili. Ai u bë i njohur si poet që nga mosha 10 vjeçare. Në vitin 1971 ai u nderua me çmimin Nobel për letërsi.