SHARE

Më të fuqishmit ndër të gjithë luftëtarët janë koha dhe durimi.

– Leo Tolstoy, “Lufta dhe paqja”

Count Lev Nikolayevich Tolstoy (9 September, 1828 – 20 nëntor, 1910) ishte shkrimtar rus, i cili vlerësohet si njëri ndër shkrimtarët më të mëdhenjë të të gjitha kohërave. I lindur në një familje aristokrate ruse, ai më se shumti është i njohur për veprat “Lufta dhe Paqja” dhe “Ana Karenina”.