SHARE

Amerika është i vetmi vend në botë që ka kaluar nga barbarizmi në dekadencë, pa pasur civilizim në mes.

– Oscar Wilde

Dramaturgu, Novelisti dhe Eseisti Irlandez, i cili pas shumë shkrimeve të ndryshme në vitet e 80′, u bë njëri ndër dramaturgët më të famshëm në Londër, në fillim të viteve 90′. U lind më 16 tetor, 1854, në Dublin , Irlandë dhe vdiç më 30 nëntor 1900, në Paris, Francë.