SHARE

Njerëzit gënjejn për diçka vetëm atëherë kur ata janë tmerrësisht të frikësuar se do ta humbin atë.

– Orhan Pamuk, “The Museum of Innocence”

Ferit Orhan Pamuk (7 qershor, 1952) është novelisht turk, skenarist akademik dhe fitues i çmimit Nobel për letërsi në vitin 2006. Veprat e tij janë shitur në mbi 13 milion kopje në 63 gjuhë, duke e bërë atë autorin turk, librat e të cilin janë më të shiturat.