SHARE

Është arritje e madhe të jesh vetvetja në një botë që vazhdimisht tenton të ju bëjë diçka tjetër.

– Ralph Waldo Emerson

Ralph Waldo Emerson (25 maj, 1803, Boston, Massachusetts – 27 prill, 1882) ishte një eseist amerikan, ligjërues dhe poet, i cili e kishte udhëhequr lëvizjen transedentale, në mes të shekullit XIX-të. Ai shihej si kampion i individualizmit dhe një parashikues kritik i shtypjeve anti-balancuese shoqërore.