SHARE

Asnjëherë mos mendo se lufta, sa do e nevojshme dhe sa do e justifukueshme të jetë, nuk është krim.

– Ernest Hemingway

Ernest Hemingway (Korrik 21, 1899 – Korrik2, 1961) ishte novelist dhe gazetar amerikan. Shumicën e punës së tij ai e bëri mes viteve 1920 dhe 1950. Ai publikoi shtatë novela, një koleksion prej gjashtë tregimeve të shkurtëra dhe dy vepra. Në vitin 1954 ai e fitoi çmimin Nobel në letërsi.