SHARE

Nuk mund të ketë progres pa luftë.

– Frederick Douglass

Frederick Douglass (shkurt, 1818– 20 shkurt, 1895) ishte nje reformator social, shkrimtar dhe burrshtetas. Pas ikjes nga skllavëria në Maryland, ai u bë një lider në Massachusetts dhe New York. Në autobiografin e vet të cilën e publikoi në vitin 1845, ai e përshkruante eksperiencën e vet si skllav. Ky libër u bë më i shituri i asaj kohe.