SHARE

Më e rrallë se dashuria e vërtetë është miqësia e vërtetë.

– Jean de La Fontaine

(8 qershor, 1621 – 13 prill, 1695) ishte fabulist i famshëm francez dhe njëri ndër poetët më të lexuar të shekullit XVII-të. Pas një periudhe të gjatë të dyshimit mbretëror, ai më në fund ishte pranuar në akademinë franceze dhe prej asaj kohe, reputacioni i tij asnjëherë nuk është venitur asnjëherë.