SHARE

“Nëse më dashuron ashtu siç thua”, – pëshpëriti ajo, – “bëjë në atë mënyrë që unë të jem në paqe.”

– Leo Tolstoy, “Anna Karenina”

Count Lev Nikolayevich Tolstoy (9 September, 1828 – 20 nëntor, 1910) ishte shkrimtar rus, i cili vlerësohet si njëri ndër shkrimtarët më të mëdhenjë të të gjitha kohërave. I lindur në një familje aristokrate ruse, ai më se shumti është i njohur për veprat “Lufta dhe Paqja” dhe “Ana Karenina”.