SHARE

Dashuria është vendim, është gjykim, është premtim. Nëse dashuria do të ishte vetëm një ndjenjë, atëherë nuk do të kishte arsye për ta bërë premtimin se do ta duam njëri tjetrin përgjithmonë. Një ndjenjë vjen dhe mund të ik. Si mund ta vlerësojë se ajo do të qëndrojë përgjithmonë, nëse veprimi im nuk e përfshin gjykimin dhe vendimin?

– Erich Fromm, “The Art of loving”