SHARE

Ju vuani nëse nuk e merrni atë që e dëshironi. Ju vuani edhe nëse e merrni atë që nuk e dëshironi, madje ju vuani edhe nëse e merrni saktësisht atë që e dëshironi, sepse ju nuk mund ta mbani atë përgjithmonë. Mendja juaj është telashja e juaj. Ajo dëshiron të jetë e lirë nga ndryshimi, e lirë nga dhimbja, e lirë nga obligimet e jetës dhe të vdekjes. Por ndryshimi është ligj dhe asnjë sasi vullneti ose dëshire nuk do të ndryshoj këtë realitet.

– Sokrati