SHARE

Lumturia është kuptimi dhe qëllimi i jetës, i githë synimi dhe fundi i ekzistencës njerëzore.

– Aristoteli

Aristotle (384–322 BC, para lindjes së krishtit) ishte filozof dhe shkencëtar antik grek. Në moshën 17 vjeçare ai i’u bashkua akademis së Platonit në Athinë. Menjëherë pas vdekjes së Platonit, Aristoteli e la Athinën dhe me kërkesë të Filipit të Maqedonisë, ai u bë mentor i Aleksandrit të madh të Maqedonisë.