SHARE

Zoti dhe djalli janë duke luftuar dhe fushëbeteja është zemra e njeriut.

– Fyodor Dostoyevsky, “Vëllezërit Karamazov”

Fyodor Mikhailovich Dostoyevsky (11 november, 1821 – 9 shkurt, 1881) ishte filozof rus, novelist, eseist, shkrimtar i tregimeve të shkurtëra dhe gazetar. Veprat e tij e paraqesin psikologjinë njerëzore në problemet politike, sociale dhe atmosferën shpirtërore në Rusinë e shekullit XIX-të. Veprat e tij kryesore janë: “Krim dhe ndëshkim (1866)”, “Idioti (1869”, “Djajtë (1872)”, “Vëllezërit Karamazov (1880)”.