SHARE

Braktise idenë për tu bërë dikush, sepse ti tashmë je një kryevepër. Ti nuk mund të modifikohesh. Ti vetëm duhet të arrish deri tek ajo, ta njohësh atë, ta kuptosh atë.

– Osho

Bhagwan Shree Rajneesh i njohur ndryshe si Osho, ka lindur më 11 dhjetor 1931 në Indi. Ai ishte lider i lëvizjes “Rajneesh”. Gjatë viteve të 60-ta, ai udhëtoi përgjatë gjithë Indisë si folës publik, ku i kritikonte socializmin, Mahatma Gandhin dhe ortodoksizmin Hindu. Vdiç më 19 janar, 1990 në Indi.