SHARE

Unë kurrë nuk kam mundur ta gjej dikë i cili ka mundur ta pranoj dashurinë e papërmbajtshme ditore timen dhe të ma kthej prap po aq të mirë siç ja kam dhënë.

– Sylvia Plath

Sylvia Plath (27 tetor, 1932 – 11 shkurt, 1963) ishte noveliste amerikane, poete dhe shkruese e tregimeve të shkurtëra. Plath ishte klinikisht në depresion, për gjatë shumicës së jetës së saj të rritur. Vdiç duke bërë vetëvrasje në vitin 1963.