SHARE

Nëse nuk e tregon të vërtetën për veten, nuk mund ta tregosh atë për askënd tjetër.

– Virginia Woolf

Adeline Virginia Woolf (25 janar, 1882 – 28 mars, 1941) ishte një shkrimtare angleze dhe modernistja kryesore e shekullit XX – të. Gjatë periudhës midis dy luftërave, Woolf ishtë një figurë e rëndësishme e shoqërisë letrare në Londër dhe figurë qëndrore në grupin e intelektualëve, të quajtur “Bloomsbury Group”.