SHARE

Është e vërtetë, ne e dashurojmë jetën, por jo sepse jemi mësuar të jetojmë, por sepse jemi mësuar të dashurojmë. Ekziston gjithmonë pak çmendi në dashuri, por gjithmon ama ekziston edhe pak arsye në çdo çmendi.

– Friedrich Nietzsche, “Kështu foli Zarathustra”

Friedrich Wilhelm Nietzsche (15 tetor, 1844 – 25 gusht, 1900) ishte filozof, kritik kulturor, poet dhe studiues i filozofis greke. Në moshën 24 vjeçare ai kishte arritur të bëhej drejtues i departamentit të filologjisë klasike në Universitetin e Bazelit, në vitin 1869. Puna e tij ka ushtruar një ndikim të thellë në filozofinë perëndimore.