SHARE

Unë jam i ri, 20 vjeçar; deri tani nuk di asgjë për jetën përveç se dëshpërim, vdekje, frikë dhe vetëkënaqësi të cekëta të cilat hidhen në një humner pikëllimi. E shoh se si njerëzit janë vën kundër njëri tjetrit, dhe në qetësi, pa dashje, pa mend, të bindur dhe pafajësisht e vrasin njëri tjetrin.

– Erich Maria Remarque, “All Quiet on the Western Front”