SHARE

Ne të gjithë kemi frikë të vdesim, por ne gjithashtu jemi të tmerruar nga jetesa e përherëshme dhe këto dy gjëra punojnë bashkë për të krijuar një dëshpërim të plotë, ankth dhe mërzi, për të cilat nuk ekziston asnjë shërim përveç nëse jeni shumë i afërt me Zotin.

Soren Kierkegaard (5 maj, 1813, Kopenhagë – 11 nëntor, 1855, Kopenhagë) sihte filozof, poet, teolog, kritikë shoqëror dhe autor religjioz.