SHARE

Dënimi i gënjeshtarit nuk është vetëm se atij nuk i beson askush, por ai nuk mund ti besoj askujt.

– George Bernard Shaw

George Bernard Shaw (26 korrik, 1856 – 2 nëntor, 1950) ishte një dramatur irlandezo-anglez, influenca e të cilit ishte e madhe në teatrin, kulturën dhe politikën angleze, mbas vitit 1880 e këtej. ai shkruajti më shumë se 60 drama, mes tyre veprat kryesore si ”Man and Superman (1903)”, “Pygmalion (1913)”, “Saint Joan (1923)”.